Forside Nyheder

iTunes runder 25 mia. solgte sange


 


Det tog dem ti år, men nu er Apple til gengæld også øverst på tronen, når det gælder salg af musik. Apple iTunes-tjenesten har netop rundet en milepæl, og har solgt 25 milliarder sange.


Hvis man går ud fra, at et gennemsnitligt CD-album har 12 sange ombord, svarer det til et salg på 2.08 milliarder albums, eller cirka det antal CD?er, der blev solgt i USA i perioden fra 2005-2012. iTunes-salget har altså ikke opvejet det faldende salg af CD?er alene, men nu findes der jo også andre musikbutikker på nettet (samt de mange nyere streamingtjenester), og der er som bekendt også tale om en overgangsfase.


Det var Philip Lübke fra Tyskland, der var den heldige køber, der landede musikkøb nummer 25 milliarder. Det gjorde han med sangen ?Monkey Drums? (Goksel Vancin Remix) afChase Buch. Det udløste en takkepræmie fra Apple i form af et gavekort til iTunes på 10.000 Euro, eller ca. 75.000 kroner. Det skulle nok række til i hvert fald et par dages musikforbrug?

Annonce