Forside IFA IFA 2013

Xperia Z1 endelig offentliggjort


 


Efter længere tids opvarmning, der ikke ligefrem er blevet ignoreret her på siderne, er Sonys Xperia Z1 nu endelig blevet offentliggjort.


Det skete, da Sony holdt pressemøde forud for IFA-messen, der starter i denne uge. Xperia Z1, der tidligere er gået under kodenavnet Honami, bød ikke på ret mange overraskelser i forhold til rygterne, der var løbet forud. Men nu er disse i det mindste bekræftede.


Z1 er for eksempel ganske som forventet en konkurrent til Nokias Lumia 1020, med omtrent halvt så mange megapixels på kameraet, 20,7 MP. Det betyder dog ikke, at kameraet i Z1 ikke kan konkurrere med 1020 på andre fronter, der gør billederne bedre, såsom optik og sensorstørrelse. Især fordi Sony angiveligt har brugt deres know-how fra ?rigtige? digitalkameraer til at designe kameraet i Z1.


De påstår endda i en pressemeddelelse, at sensoren i Z1 er på størrelse med sensorer i Sonys peg-og-skyd-kameraer. Dens fokuslængde er på 27mm, hvilket gør dens field-of-view en anelse mindre end 1020?eren, til gengæld lukker den lidt mere lys ind med en fast blænde på f2.0 mod 1020?erens f2.2.


Men det må tests jo vise, når den kommer på gaden, hvilket sker 4. oktober i Danmark. Prisen kommer til at ligge mellem 5.000 og 5.500 kroner uden abonnement.


 


 
Galleri: Sony Xperia Z1. Foto: recordere.dk


 


 


Vand-og støvtæt


Ligesom flere andre telefoner i Xperia-serien er Z1 også vandtæt og støvafvisende. Den er beskyttet til IP5-graden mod støv, hvilket betyder, at den kan afvise det meste, og IP8 på vandtætheden, hvilket betyder, at den kan tages med længere ned end 1 meters dybde.


Skærmen er på 5?, 1080p og er lavet med Sonys Triluminous-teknologi, inspireret af BRAVIA-teknologien fra Sony?s tv-produkter.


Processoren ombord er en quad-core Qualcomm Snapdragon 800 på 2.2 GHz processor, med 2GB Ram at lege med. Der er mulighed for op til 16GB lagerplads, der kan udvides med microSD. Z1 understøtter også LTE.


Sony reklamerer med en lang batteritid på Z1?eren, fordi der sidder et 3000 mAh-batteri i telefonen, men også det vil tiden og tests vise rigtigheden af.

Annonce