Forside Nyheder

Samsung går Sonos i bedene med Shape


Det skal åbenbart hedde noget med S, når man skal høre musik trådløst over hele huset.


Samsung har i hvert fald nu lanceret en konkurrent til Sonos? populære musiksystemer, og den har fået navnet Samsung Shape. Navnet Shape hentyder dog mest til den triangulære udformning af højttaleren, der gør, at den kan stå på flere forskellige ledder, afhængig af, hvad der ser godt ud i rummet.


En højttaler eller en Shape-hub sættes til ens router og så er det bare at downloade en app til iOS eller Android, så kan man streame musik til andre Shape-højttalere rundt om i huset. Det skulle gerne lyde bekendt for de mange Sonos-fans derude.


Shape kan både forbinde sig via WiFi, Bluetooth og NFC, selvom det sidste formentlig kun er til opsætning. Fra app?en kan du sende musik til en given højttaler i huset, eller dem alle, og den er integreret med Pandora, Amazon Cloud Player, Rhapsody, TuneIn Radio og devices, der er koblet sammen via Samsungs AllShare-system.


Sonos-ejere vil dog sikkert betakke sig for systemet, for man kan få et Sonos Play:5-startkit for samme pris som et tilsvarende Samsung Shape-system (med fem drivere), i hvert fald i USA, hvor Shape foreløbig er lanceret. En enkelt Shape-højttaler koster 400 dollar, og en hub til routeren ? hvis man vil bruge flere højttalere ? koster 50 dollar.


Dansk pris og lancering har vi ikke hørt noget om endnu.

Annonce