Forside Indhold og distribution Musik

Apple går på 24-bit tabsfri musik (rygte)


 


Apple bygger om i iTunes, og et af rygterne går på at de vil gøre det muligt at hente musikken i 24-bit tabsfri kvalitet.


Der bygges om bag facaden i Apples musikbutik i denne tid. Formålet skulle være at styrke produktet i konkurrencen med bl.a. Spotify.


Hvis de rygter holder vand, vil der blandt nyhederne dukke en musikstreaming-tjeneste op, ligesom iTunes vil brede sig til Android. Det skriver MacRumors.


Men Apple kan have flere kaniner i hatten end det. Et nyt rygte, videregivet af musikblogger Robert Hutton, peger mod musik i en bedre kvalitet end i dag.


 


24-bit tabsfri musik


Apple skal være på vej med iTunes i 24-bit highend tabsfri audio, i enten 96Khz eller 192Khz. Det ville betyde at musikken kan downloades i ALAC (Apple Lossless) i audiofil kvalitet.


Efter sigende har Apple allerede bagkataloget klar. I al stilhed har de nemlig insisteret på at få originalerne leveret i 24-bit fra pladeselskaberne igennem flere år, så de i dag skulle sidde med verdens største bagkatalog af musik i hi-res 24-bit kvalitet.


 


Kickoff i juni


Rygterne fortæller at digitale remasters af Led Zeppelin i 24-bit hi-res kvalitet vil kickstarte iTunes hi-res, inden Apple slipper resten af musikken fri i den bedre kvalitet.


Alt dette skulle finde sted i begyndelsen af juni måned, formentlig i forbindelse med Apples årlige udviklerkonference (WWDC) der i år ligger i dagene 2.-6. juni. Her plejer Apple at holde en keynote med præsentationer på førstedagen.


Musikken i iTunes i dag er komprimeret 16-bit i 256kbps AAC format.


Numrene i 24-bit tabsfri kvalitet vil ifølge rygtet være ca. 1 dollar (5,50 kr) dyrere end den komprimerede musik.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.