Forside Nyheder

Den nye MacOS hedder Yosemite


Ved åbningen af Apples udvikler-konference WWDC i San Francisco præsenterede virksomheden deres nyeste OSX-version. Den hedder Yosemite.


Designet er blevet opdateret, sådan at ikonerne ikke længere står ud fra skærmen med en lille skygge. De nye ikoner er veldesignede og stilfulde, i direkte linje med designet i iOS7 og iOS8. Notification center har nu et ?Today? view, hvor du kan se alt, j hvad der er på kalenderen, hvordan vejret er mv.


Lidt overraskende har Apple ladet sig inspirere af Windows 8. Et stort søgefelt i Spotlight kan bruges til at søge både i apps, kontakter og i dokumenter og på nettet samtidigt ? en funktion, der minder meget om den indbyggede Bing-søgning i Windows 8. Spotlight-søgningen er i øvrigt også bygget ind i den nye udgave af Safari, der følger med MacOS.


Derudover har Apple også lavet gennemsigtige kanter, ligesom Aero-funktionen, der har været tilgængelig i Windows siden Windows Vista. Den nye iCloud Drive kan tilgås direkte som en mappe i Finder i lighed med Google Drive og Microsoft OneDrive.


Mail-programmet har fået en interessant funktion. Sender du til en person, der også har en Mac, er det nu ligegyldigt, om modtagerens email-server kan håndtere den store vedhæftning, du sender med. En ny funktion sender den via Apples servere i stedet, sådan at du nu kan sende vedhæftninger på helt op til 5GB! Har modtageren ikke en Mac, får vedkommende i stedet et download-link i emailen. I Mail kan du nu også markere ting i et billede, du sender i en mail, uden at forlade programmet.


Safari har også fået nogle enkelte opdateringer, men det, der hentede flest klapsalver, var da Safaris hastighed og energiforbrug blev vist frem. Safari er efter Apples tal tæt på 10 gange så energibesparende som Chrome og Firefox. Det betyder, at f.eks. Netflix-streaming i browseren pludselig kan køre to timer længere på en MacBook.


Apples nye integration af mobiltelefonen og OSX- og and iOS-devices, Continuity, er selvsagt også i OSX Yosemite. Den kan du læse mere om andetsteds her på sitet inden længe. 


OSX Yosemite er tilgængelig for udviklere nu, og henover sommeren er Yosemite i åben beta, resten af verden får den til efteråret.

Annonce:
Forrige artikelLIVE: Apple keynote WWDC 2014 (SLUT)
Næste artikelContinuity binder Apples økosystem yderligere sammen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.