Forside Indhold og distribution Film

YouGov og Wilke uenige om udbredelsen af streaming
Forbruget af streaminmg vokser fortsat. Foto: Shutterstock Vi har for alvor taget film- og tv-streaming til os, men hvor mange husstande der betaler for et abonnement er der til gengæld ikke enighed om.


Mange danske husstande har et streaming-abonnement, men hvor mange er analysevirksomhederne ikke enige om.


Første bud kommer fra analysevirksomheden Wilke, der har lavet en undersøgelse for konferencen FutureTV, der blev afholdt i København i dag.


Wilke når ifølge DR frem til at 39% af de danske husstande i dag har et abonnent på videostreamingtjeneste. Størst indenfor betalings-streaming er Netflix med en udbredelsen på 29% af husstandene.


En anden analysevirksomhed, YouGov, har også set på udbredelsen af streaming-abonnementer. Her er det TDC der år for år spørger et udsnit af danskerne imellem 20-65 år, om deres forbrug af download, streaming mv.


YouGov-undersøgelsen når frem til at næsten hver anden husstand (med personer i alderen 20-65 år) nu har adgang til streaming på nettet fra tjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, YouBio osv.


Bag Wilke-undersøgelsen står GlobalConnect, der indenfor fibernet, hosting og cloud-løsninger er en konkurrent til TDC, der står bag YouGov-undersøgelsen.


Så ingen enighed om hvor udbredt betalt streaming er i Danmark. Men uanset om det er 39% (Wilke) eller 45% (YouGov), så må man konkludere at vi elsker streaming nu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.