Forside * Nyheder

DR dropper 5.1 surround-lyd på TV


 


DR opgiver at sende 5.1 surround-lyd på TV-kanalerne. Fra tirsdag går de tilbage til at udsende stereo-lyd på DR1 og DR3.


Danmarks Radio opgiver nu at udsende 5.1 surround-lyd på TV-kanalerne.


“Fra 07.10.2014 sendes der ikke længere 5.1 lyd på DR1 og DR3, men kun stereo på samme måde som på DR2”, lyder det i en meddelelse fra DR til tv-distributørene, og de fortsætter:


“Ændringen sker for at sikre bedst mulig lydkvalitet for størstedelen af seerne”.


 


Teknikken driller


Det er angiveligt udfordringer med teknikken i tv-apparater og tv-bokse der får dem til at tage dette skridt.


“Baggrunden for ændringen er, at der er konstateret forringet lydkvalitet for mange seerne, fordi tv-apparater ofte automatisk vælger at anvende downmiks fra 5.1 lyd frem for stereosignalet, hvis der både er stereo og 5.1 lyd”, fortsætter DR, der med dette skridt håber på bedre taleforståelighed:


“På nogle tv-apparater resulterer det downmiksede signal fra 5.1 lyd i en forkert balance mellem tale og baggrundslyd, og det giver anledning til lytterklager over dårlig taleforståelighed”.


 


Går tilbage til stereo


Fremover vil DR derfor kun udsende stereo-lyd på TV.


“Ved alene at sende et stereosignal vil alle seerne få lyd med den rette balance mellem tale og baggrundslyd”, slutter DR i meddelelsen.


Det er på tirsdag d. 7/10 at surround-lyden slukkes på DR1 og DR3, som er de to kanaler der i dag sender 5.1 lyd.


 


Debat


Emnet debateres også i recordere.dk forum.


 


DR uddyber


DR uddyber her hvorfor de tog skridtet fra 5.1 surround til stereo

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.