Forside Nyheder

Danish Game Awards streames live torsdag

 

Annonce:

Torsdag aften kan du live følge prisuddelingen indenfor spil, det er DGA – Danish Game Awards.

Computerspil er i dag verdens største underholdningsindustri. Det fejres på torsdag den 29. januar ved Danish Game Awards, som hylder danske spilentusiaster, e-sport-udøvere og de bedste computerspil fra ind- og udland.

Spiludviklere, spiludgivere, e-sport udøvere, spil-journalister og hardcore gamere vil være på plads i The Ballroom i København. Alle andre kan følge med på nettet, hvor showet kan følges live streamet på nettet.

 

Danske spil-stjerner i fokus

Her uddeles priser til de bedste danske og internationale spil, og man kan møde Danmarks største spil-stjerner. Bl.a. vil man opleve den 18-årige danske verdensmester i FIFA og følge når Danmarks største gamer kåres. Underholdningen står hitliste-aktuelle Hampenberg og Yepha for.

Danish Game Awards har i år skarpt fokus på personer, der til dagligt dyrker eller arbejder med spil-mediet. Derfor er flere af årets priser dedikerede til netop disse talenter og entusiaster:

“Danmarks største spilentusiast kåres, vi hylder landets bedste spilbutik og giver en pris til årets bedste danske spil, som er valgt via en folkelig afstemning. Herudover uddeler vi DGA-prisen til en person eller organisation, der har gjort en ekstraordinær indsats for computerspil i året der gik”, siger Morten Nielsen, der er formand for Multimedieforeningen, som står bag Danish Game Awards.

 

Computerspil banker Hollywood

Danish Game Awards fejrer også at computerspil har overtaget førstepladsen, når det gælder underholdningsindustrien. Fx indtjente det seneste Grand Theft Auto computerspil 5,5 mia. kr. på tre dage, da det udkom i september.

Til sammenligning tog det The Avengers 19 dage at nå samme omsætning, som den hurtigste film nogensinde.

 

Seriøs underholdning

Pc- og konsolspil er i dag en succesfuld og seriøs underholdningsform med bred appel til både de traditionelle computerspillere og til hele familien Danmark.

”Computerspil dækker i dag over et utal af forskellige genrer og typer af spil, forskellige platforme og forskellige typer af computerspillere. Både unge og ældre, mænd og kvinder spiller i dag computerspil, både hjemme og på farten, og det foregår på både konsol, PC, tablets og telefoner,” fortæller Morten Nielsen.

 

14 priser uddeles

Det er sjette år i træk at Danish Game Awards løber af stebelen, og der uddeles i år priser i følgende kategorier:

 1. Årets Shooter
 2. Årets Action/adventure
 3. Årets Sports-spil
 4. Årets Rollespil
 5. Årets Racingspil
 6. Årets casual/sociale spil
 7. Årets genudgivelse/add on
 8. Årets Danske spil
 9. Årets spil
 10. Juryen Kritikerpris
 11. Årets Butik
 12. Årets Gamer
 13. DGA Prisen – for en ekstraordinær indsats for computerspil i året der gik
 14. MUF Prisen –for en årelang indsats i det danske computerspil-univers

 

Følg med torsdag aften

Der streames live fra uddelingen torsdag aften kl. 20 – 22.

Følg med på danishgameawards.dk

Annonce:
Forrige artikelSamsung skal producere de fleste chips til den næste iPhone
Næste artikelÆldre er vilde med smartphones og tablets
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.