Forside Indhold og distribution Film

Avengers rekord. Største Marvel-åbning i DK

-

 

Avengers, Age of Ultron, er åbnet med et brag i de danske biografer. Den nye IMAX-biograf trak en stor andel af salget.

Iron Man, Captain America, The Hulk og resten af Avengers invaderede de danske biografer i torsdags – en uge før deres hjemland USA.

Opmærksomheden fra udlandet var derfor stor, og særligt den danske distributør, Walt Disney Nordic, var på tæerne, da den danske åbning er med til at indikere, hvordan filmen kommer til at gå internationalt.

Med en omsætning på 10,6 mio kr (95.000 solgte billetter) blev åbningen den hidtil største åbningsweekend af en Marvel-film i Danmark.

Til sammenligning omsatte den første Avengers-film for 9,3 mio. kr (90.000 solgte billetter) henover åbningsweekenden.

 

IMAX-biografen trak

Filmen markerede samtidig åbningen af nordens første IMAX-biograf. Selvom filmen havde premiere i 81 biografer landet over, så stod IMAX-biografen alene for 11% af filmens åbningsomsætning.

“Vi er meget stolte over det flotte resultat herhjemme, som indfrier de høje forventninger, vi har haft til filmen. Vi er også imponerede over, hvordan IMAX har klaret sig. At den nyåbnede sal hos CinemaxX i København repræsenterer så høj en andel af omsætningen er meget positivt”, fortæller Mads Nedergaard, Direktør hos The Walt Disney Company Denmark, og fortsætter:

“Vi kan fra andre lande se, at når IMAX bliver introduceret, så stiger den samlede mængde solgte biografbilletter. Vi har derfor set frem til, at formatet også kom til Danmark, og glæder os til at sætte mange flere film op i IMAX.”

Avengers: Age of Ultron bliver vist på 140 lærreder i Danmark (81 biografer) og i IMAX-biografen spiller d. indtil d. 20. maj.

 

Se også: Bag kulissen, nordens første IMAX-biograf

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.