Forside Nyheder

Ny SONOS PLAY:5 med Trueplay

-
SONOS PLAY:5
SONOS PLAY:5

SONOS er klar med en helt ny version af deres PLAY:5 højttaler. En højttaler som med ny udtryksform gør op med bl.a. fysiske knapper.

SONOS PLAY:5 har 6 højttalere der giver et meget bredt sweetspot. Recordere.dk har på et lukket arrangement hørt den nye PLAY:5 og forbedringen i lydkvaliteten er markant. PLAY:5 var i forvejen en god højttaler, men den nye PLAY:5 lyder bare endnu bedre og dybere end sin forgænger.

Den nye PLAY:5 kan også spille højt, meget højt uden at forvrænge lyden.

Annonce:

På toppen har man stadig PLAY/PAUSE, men ikke længere som fysisk knap men som et touch punkt, ligesom man til højre og venstre for knappen har et touch punkt hvor man kan stryge volumen op og ned.

Det smarte ved at lave knapperne virtuelle er at man kan ændre måden man betjener dem på udfra hvordan højttaleren står. Har man den f.eks. stående lodret så er det jo vigtigt at man skruer op på samme måde uanset om højttaleren står til højre eller venstre i et stereosæt.

 

SONOS PLAY:5 i stereo opsætning.
SONOS PLAY:5 i stereo opsætning.

 

Med TRUEPLAY kan du justere højttalerens performance

SONOS har integreret en ny teknologi der hedder TRUEPLAY, hvor du kan kalibrere lyden, så du får det optimale ud af højttaleren uanset om den står op af væggen, i et hjørne eller frit i et rum.

Trueplay er baseret på forståelsen af, at det er de færreste hjem, der har en perfekt akustik. Højttalerens placering og det rum, den befinder sig i, påvirker lyden. Tidligere skulle der foretages en indviklet og dyr kalibrering for at tilpasse højttalere. Men ved hjælp af Trueplay kan enhver nu justere sin højttaler med et tryk på en knap.

“Trueplay er et revolutionerende system, der sikrer musikelskere, at de hører den musik, deres yndlingskunstnere arbejdede på at producere, uafhængigt af rummets akustik og højttalerens placering,” siger Sonos’ administrerende direktør, John MacFarlane.

 

Ved hjælp af Sonos-appen, mikrofonen på en iPhone eller iPad og en speciel tone, der udsendes fra Sonos-højttaleren, analyserer systemet, hvordan vægge, møbler, glas og andre overflader reflekterer lyden i et rum. Sonos er så softwaren justerer derefter den pågældende højttaler, så musikken lyder så godt som muligt.

“Vores kompetenceområde har udviklet sig. Hvor vi før konstant arbejdede på at forbedre den generelle lyd af alle vores højttalere, er vi gået over til at tilpasse dem: først i forhold til rummet – og i fremtiden i forhold til personen, aktiviteten og indholdet,” siger Giles Martin, der er musikproducer, komponist og lydchef hos Sonos.

Til at begynde med bliver Trueplay tilgængeligt på alle SONOS PLAY:1-, SONOS PLAY:3-, SONOS PLAY:5-produkter og iOS-controllere og vil efterhånden fortsætte gennem hele Sonos-udvalget.

Recordere.dk er blevet lovet et anmelder eksemplar meget snart, og lover at komme med en anmeldelse så snart som muligt.

 

 

Pris og levering

SONOS nye PLAY:5 kommer senere på året, og prisen bliver 4.349,- kr.

 

Annonce:
Forrige artikelDanske priser på iPhone 6s og 6s Plus
Næste artikelPS4 får større opdatering med v3.0
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.