Forside Nyheder

Nu kan GEAR VR-brugere mødes i ’cyberspace’

-

altspacevrOvenstående overskrift lyder måske som noget fra 90’erne, men der er faktisk noget om det.

Før udtrykket ’cyberspace’ blev synonymt med Internet, blev det primært brugt i cyberpunk-romaner som William Gibsons ’Neuromancer’ til at beskrive en slags virtuel verden, hvor man kunne navigere rundt ganske VR-agtigt. Det var også den vision, der kom frem i film som ’Johnny Mnemonic’ (også baseret på en bog af Gibson) og ’The Lawnmower Man’ i 90’erne.

Annonce:

Nu er vi dog i 2016, hvor VR står til at få et stort, folkeligt gennembrud. Og så er der naturligvis opstået et socialt netværk for VR-brugere, der bruger visuelle repræsentationer. Det er en slags VR-udgave af Second Life, og det hedder AltspaceVR. Man kan også spille multiplayerspil og andet sjovt i dette virtuelle univers.

AltspaceVR har indtil videre primært eksisteret som en legeplads for folk, der ejer tidlige versioner af VR-headsets, der kan tilsluttes en computer, for eksempel udviklerversioner af Oculus Rift.

Men nu er det lykkedes for AltspaceVR at lave en relativ stabil version af en app til Android, der således gør det muligt for GEAR VR-brugere også at komme med i ’cyberspace’. Det har betydning, fordi GEAR VR er en af de meget få, færdigudviklede VR-headset, der rent faktisk er på markedet og kan købes for billige penge. Andre headset som Oculus Rift PlayStation VR og HTC Vive kommer først senere i år.

Du kan læse mere om AltspaceVR her.

Annonce:
Forrige artikelPas på: Ny streaming af pirat tv virker ægte
Næste artikelGoogle vil bygge VR ind i Android
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.