Forside Indhold og distribution Film

Paramount dropper søgsmål mod Star Trek-fanvideo

-

axanarDet er nye tider i Hollywood.

Studierne er begyndt at forstå, at der er flere penge at hente i trofaste fan-communities end i søgsmål mod private. Det er sagen om fanfilmen ’Axanar’, der er tale om. ’Axanar’ foregår i Star Trek-universet og cirka 20 år før den oprindelige tv-serie.

Annonce:

Den tager udgangspunkt i hændelser, der refereres til i det officielle univers, men har ellers ikke noget med dette at gøre – og persongalleriet er et helt andet end det, vi kender fra serier og film.

Men eftersom universet er det samme, så er ting som rumskibsdesigns (inklusive en prototype, der viser sig at være Enterprise), logoer og den slags naturligvis benyttet. Og det brød Paramount og CBS, der ejer rettighederne til Star Trek, sig slet ikke om.

’Prelude to Axanar’, en slags dokumentarfilm om hændelserne i selve filmen, blev crowdfunded via en kampagne på Kickstarter, hvor der blev samlet ti gange så mange penge ind, som der blev bedt om.

Reddet af Justin Lin og JJ Abrams

Da ’Prelude to Axanar’ kom ud på nettet, blev instruktøren Christian Gossett og produceren Alec Peters, prompte sagsøgt af Paramount og CBS. Det førte til, at ’Axanar’-projektet blev sat på glatis, og at de to stirrede finansiel ruin lige ind i øjnene.

Men så skete der noget.

Justin Lin, filminstruktøren bag ’Star Trek: Beyond’, der har premiere til sommer, brød sig slet ikke om Paramount og CBS’ måde at håndtere sagen på. Han talte med JJ Abrams, der har instrueret de to første af de nye ’Star Trek’-film og hvis produktionsselskab står bag selve produktionen af dem. Og de var enige. Med nye ’Star Trek’-film på vej i biografen og en ny ’Star Trek’-serie på vej på tv, er det sidste, man bør gøre, at gøre fans til fjender.

Lin og Abrams tog derfor fat i Paramounts ledelse og overbeviste dem om at tage den samme strategi som Lucasfilm og Disney har overfor ’Star Wars’-fanfiktion og -film: Lad fansene lege med materialet, så længe, det ikke skader nogen.

Paramount og CBS har nu droppet retssagen og vil i stedet bringe nogle retningslinjer for fanfilm på banen. Med andre ord kan ’Axanar’ gå hen og blive en realitet – og mange andre ’Star Trek’-fanværker.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.