Forside Nyheder

Fra i dag får 650.000 husstande frit tv-valg

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

I dag træder loven om frit valg af tv-leverandør for foreninger og udlejningsejendomme i kraft.

Loven om frit valg af tv-distributør og tv-pakker er nu trådt i kraft, og det betyder at de omkring 650.000 hustande, der i dag er bundet til en bestemt leverandør, snart kan vælge en anden eller helt fravælge tv-signalerne.

”Tusindvis af husstande er i dag bundet til at betale for en tv-pakke, som de ikke ønsker. Den nye lov åbner for, at også tv-seerne i ejendomme med en fælles tv-løsning selv får lov at vælge til eller fra blandt de mange tv-tilbud, som i dag er på markedet”, fortæller kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Søren Bo Rasmussen, og han fortsætter:

Annonce:

”Har du tv via et fællesantenneanlæg, så er her en oplagt mulighed for at gøre op, om din nuværende tv-løsning svarer til det, du faktisk har behov for og det, du har lyst til at betale for. Mange vil kunne få et tv-produkt, som langt bedre matcher deres ønsker, hvis de undersøger mulighederne og tager stilling.”

 

Op mod 100.000 ventes at skifte

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen venter at op mod 100.000 husstande vil fravælge den fælles tv-løsning, for at skifte til en anden tv-leverandør, streamingtjenester eller nøjes med de licensfinansierede kanaler.

Det er dog ikke alle de 650.000 husstande der har frit valg allerede fra i dag.

For aftaler der allerede er indgået med en tv-distributør der gælder loven først ved aftalens udløb, eller efter den i aftalen aftalte opsigelsesperiode regnet fra 1/10 2016.

I boligforeninger kan der dog fortsat være krav om at der betales bidrag til fælleskassen hvis anlægget for tv-distribution endnu ikke betalt ud. Men selve abonnementet til tv-pakken vil man kunne slippe for i fremtiden, hvis det ønskes.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.