Forside Produkter Mobil

Batteri status benyttes til online sporing

-
Illustration: recordere.dk / shutterstock.com
Illustration: recordere.dk / shutterstock.com

Nettjenester og andre der gerne vil vide hvem du er, og hvilke sider du besøger, har fået et nyt værktøj til at spore mobile enheder.

Nu kan telefonens batteristatus også benyttes til at identificere din færden på nettet.

Hidtil har mobile enheder været sværere at holde styr på, i forhold til at vide eksempelvis hvilke sider man besøger. Dette fordi mobilerne netop ofte er på farten, og flytter rundt imellem forskellige mobilmaster og WiFi.

Annonce:

Men nu er der fundet en metode til at spore mobilbrugere bedre.

Det skriver avisen The Guardian, på baggrund af at forskere ved Princeton University har fortalt om metoden, samt har påvist at det allerede benyttes.

 

En del af HTML5-standarden

Som en del af HTML5, som de nyeste hjemmesider og nettjenester kan bygges på, er der en mulighed for at hjemmesiden kan bede om batteri status fra den mobile enhed.

Med den viden kan hjemmesiden eller streamingtjenesten optimere visning, bitrater mv. for mest optimal batteri tid.

Hjemmesiden kan spørge om hvor meget batteritid der er tilbage, og hvis der lades er der mulighed for info om hvor lang tid det tager at nå fuld opladning.

 

Giver en pseudo unik identifikation

Forskere har regnet sig frem til at det giver 14 millioner kombinationer, og kombineres det med andre oplysninger om operativsystem version mv. kan der opnås en pseudo-unik ID.

Altså en reference der kan identificere lige dén mobil hér og nu, dette selvom der benyttes forskellige browsere og eventuelt VPN-forbindelse.

Der lader kun at være én sikker vej til at undgå denne type sporing, og det er helt at undlade at gå på nettet. Dette indtil der kommer en browser som afgiver tilfældige falske oplysninger om batteritid.

 

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.