Forside * Nyheder

Aaron Sorkin vil lave ’The Social Network 2’ om Trump-årene

-
Aaron Sorkin og Jesse Eisenberg, der spillede Mark Zuckerberg, under premieren på ‘The Social Network’ i Madrid i 2010 (Foto: Raffi Asdourian/CC BY 2.0)

De færreste havde nok troet, at Facebook-filmen ville få en fortsættelse. Men Aaron Sorkin er angiveligt allerede i gang med at skrive den.

Historie-baserede film og TV-serier om tech-verdenen og dens personligheder har været ganske populære i de senere år. Der har været serier om Uber,  Spotify, WeWork, om udviklingen af PC’er og hjemmecomputere i USA og om den omstridte sundhedsteknologi-innovatør Elizabeth Holmes. Og så selvfølgelig den skarpe, men også ret præcise satire ’Silicon Valley’-

På filmfronten har vi set film om Blackberry, GameStop, og Tetris. Der har været to film om Steve Jobs og så naturligvis en række dokumentarfilm, inklusive to om Jobs og en enkelt om Holmes, samt dokumentarfilm om Napster, YouTube, 4Chan og mange andre.

Annonce:

Men den film, der satte hele denne bølge i gang er jo nok den Oscar-vindende ’The Social Network’ fra 2010, skrevet af manuskriptgeniet Aaron Sorkin og instrueret af David Fincher. Den fortæller som bekendt historien om Facebook, der kun var seks år gammel, da filmen kom ud.

Siden har Facebook naturligvis været igennem en hel del, og er blandt andet blevet tildelt en del af skylden for den russiske misinformations-kampagne i USA’s præsidentvalg i 2016, samt Cambridge Analytica-skandalens rolle i samme. Sidstnævnte skulle også have spillet en rolle i Brexit-afstemningen.

Skyder skylden på Facebook for 6. januar-optøjer

Dertil kommer den rolle, som alle Metas platforme er blevet beskyldt for at spille i spredningen af misinformation under COVID-19-pandemien. Og sidst, men ikke mindst, holder amerikanerne især Facebook ansvarlig for at lade højre-ekstreme organisationer koordinere angrebet på USA’s kongresbygning 6. januar 2021.

Netop det sidste har angiveligt fået Aaron Sorkin til at fare i blækhuset igen. Han vil lave en slags opfølger til ’The Social Network’, der skal fortælle historien om, hvad der skete internt hos Facebook under disse begivenheder, og især omkring 6. januar-optøjerne.

En del af holdet bag ‘The Social Network’ ved New York Film Festival i 2010. Fra venstre er det Aaron Sorkin, Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake og David Fincher (Foto: Raffi Asdourian/CC BY 2.0)

Det bekræftede Sorkin i en særlig live-udgave af podcasten ’The Town’, der netop fokuserede på, hvordan Facebook og andre sociale medie-platforme har øvet indflydelse på demokratiet siden ’The Social Network’-premieren i 2010.

”Jeps, jeg skriver om det”, sagde Sorkin, og tilføjede ”Jeg mener at Facebook bærer størstedelen af skylden for 6. januar-begivenhederne”. Da han blev spurgt om, hvorfor han mener, at et socialt media har skylden for at en hob af Donald Trump-fans stormede kongresbygningen svarede han blot: ”Det må du købe en biografbillet for at finde ud af”.

Vender David Fincher tilbage?

Sorkin uddybede en smule ved at fortælle om Metas motivationer og hvordan de er drevet af vækst, og at dette har ført til at firmaets indholds-algoritmer prioriterer indhold, der splitter i stedet for at samle brugerne. Sorkin sagde også, at han ”forsøger” at skrive historien som en film, snarere end en TV-serie.

Branchemediet The Hollywood Reporter har talt med kilder tæt på Sorkin, der melder, at den er god nok, han er i gang med at skrive et manuskript, der ”lægger sig op ad” ’The Social Network’. Kilderne siger dog også, at manuskriptet er på et meget tidligt stadie, og at der endnu ikke er noget studie, der har meldt sig klar til at distribuere.

‘The Social Network’ vandt Oscars for sit manuskript og sit soundtrack i 2011 (Foto: HBO/Max)

Spørgsmålet er naturligvis også, hvem der skal instruere filmen. Siden ’The Social Network’ er Aaron Sorkin selv sprunget ud som instruktør med ret stor succes. Han instruerede blandt andet den Oscar-nominerede ’The Trial of the Chicago 7’ fra 2020, samt de to mindre (men ikke mindre gode) film ’Molly’s Game’ fra 2017 og ’Being The Ricardos’ fra 2021.

I 2020 udtalte Sorkin dog, at han forfærdeligt gerne ville skrive en fortsættelse til ’The Social Network’, men at han kun var interesseret, hvis David Fincher var klar til at instruere igen. Eller hvis Billy Wilder genopstod fra de døde og var klar til opgaven.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.