Forside Nyheder

Lad være med at afspille denne video på din iPhone

-
Foto: Screenshot/The Verge
Foto: Screenshot/The Verge

Hvad skal der til for at crashe en iPhone?

Malware? Jailbreak? Eller bare lidt for hård brug?

Annonce:

Hvad med en video på fem sekunder? Brugere på Reddit har fundet en video, der kan få iPhones til at crashe på en ret ubehagelig måde. Der er sådan set ikke noget ondsindet ved videoen i sig selv, men en loop-mekanisme, der er bygget ind i videofilen er tilsyneladende i stykker.

Videoens konstante forsøg på at loope får iPhone til at crashe. Men det sker ikke lige med det samme. I stedet går der omkring ti sekunder, før iPhonen langsomt begynder at gå knæ…blive langsommere…for til sidst at fryse helt.

Derefter kræver det en hård reset at starte telefonen op igen.

Angiveligt er det kun, når videoen sendes via iMessage, og den forsøges at åbne herfra, at problemet opstår, og det er også sagens kerne. For videoen indeholder ikke noget, du behøver at se som sådan.

Det vigtige, som flere medier har pointeret i sagen, er at iOS har en fejl her, der kan få systemet til at crashe, formentlig også med visse andre videoer, der deles via iMessage.

Så vær forsigtig, når du åbner videofiler, du har fået fra venner på din iPhone. Nogen vil måske spille dig et puds ved at sende dig denne video og få din telefon til at crashe.

Du kan se The Verge demonstrere fænomenet her – vi linker naturligvis ikke til selve videoen…

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.