Forside Nyheder

Nokia sagsøger Apple over 32 patenter

-

Så kører bussen – Nokia-brandet er snart fri af Microsofts snærende bånd, og begynder nu at røre på sig.

Det ser ud som om, vi kommer til at se en hel del til Nokia-logoet i 2017. For det første kommer der angiveligt en række Android-telefoner produceret i Kina med funktioner, der er designet af finner.

Annonce:

For det andet ser Nokia ud som om de har tænkte sig at være lidt mere aggressive, nu hvor Microsoft-aftalens betingelser og konkurrenceklausuler udløber 1. januar.

Nokia Corporation i Espoo i Finland har nemlig sagsøgt Apple for brud på 32 patenter. Sagerne er anlagt i Tyskland og Texas, hvilket formentlig skal tolkes som, at Nokia forsøger at få Apple til licensere patenterne i de europæiske og amerikanske markeder – eller betale en stor erstatning.

I princippet kunne den tilbageværende del af Nokia, der ikke omfatter mobilforretningen, formentlig have sagsøgt Apple tidligere, men rent forretningspolitisk var dette formentlig blevet gjort kompliceret af Microsoft-aftalen på mobilfronten.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nokia er der tale om et bredt spektrum af patenter, der dækker brugergrænseflader, software, skærmteknologi, antenner, chipsets, video med mere. Efter en tidligere retssag har Apple licenseret nogle enkelte patenter fra Nokia, men har ifølge Engadget nægtet at imødekomme Nokias patentkrav siden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.