Forside Produkter Gadgets

MINITEST: Samsung Gear 360 kamera

-
Samsung Gear 360 kamera (foto: recordere.dk)

Samsung kom i sommer med et kamera, der gør det let at lave 360 graders video og billeder, og af de mange 360 graders kameraer vi har leget med, så er Samsung Gear 360 det letteste at bruge.

VR er voldsomt oppe i tiden, og en af måderne du selv kan producere indhold der giver dig yderligere muligheder, hvis du har VR briller, er med et 360 graders kamera.

Samsung har sidste sommer lanceret Gear 360 kameraet, der er et dual fish-eye kamera, der giver et 360 graders billede eller video. Recordere.dk har leget med kameraet i en minitest.

Annonce:
Samsung Gear 360 kamera (foto: recordere.dk)

Udpakning og installation

Samsung Gear 360 kameraet kommer i en flot dåselignende indpakning, hvor kameraet er monteret på en lille men holdbar tripod, som kan bruges både som håndtag og stabil stand, hvis man stiller den på et bord eller en flade.

Samsung Gear 360 kamera kommer med MicroUSB kabel, men der følger ikke noget MicroSD kort med, så køber du kameraet, så husk at du skal købe et MicroSD kort med, før du kan bruge kameraet til noget.

Samsung Gear 360 kamera (foto: recordere.dk)

Kameraet er kugleformet, og kommer med to knapper på siden til menu og forbindelse, og så er der en rød optage knap på toppen. Der er også et lille display på toppen af kameraet der gør det let at se hvad du er i gang med, ligesom der er en lille batteriindikator. I bunden er det 1/4″ Whitworth gevind, som gør du kan bruge kameraet med alle normale stativer og holdere.

Samsung Gear 360 kamera (foto: recordere.dk)

Batteriet kommer med et 1.350 mAh, og det giver masser af tid til at optage sjove videoer og tage mange billeder.

For at bruge Samsung Gear 360 kameraet optimalt, er du nødt til at eje en Samsung Galaxy S6, S7 eller NOTE telefon, hvor du kan bruge Samsung Gear app’en sammen med kameraet. Har du ikke en af disse, så er der meget funktionalitet der går tabt. (Dette forklarer også, hvorfor Samsung sendte en Galaxy S7 Edge smartphone med til testen)

Hvor let er kameraet at bruge ?

Kameraet tilbyder videoopløsning på 1920×960 til 3840×1920 med op til 60fps. Du kan også tage jpg billeder med en opløsning på op til 7776 × 3888 px. Du kan også tage timelapses, den selv limer sammen af billeder i fuld opløsning. Det kan altsammen let betjenes fra enten Samsung telefon eller fra menuen på kameraet.

På kameraet betjenes alle funktioner via de to knapper på siden af kameraet, så man kan vælge mellem photo, video og timelapse

Jeg oplever at der hvor de to fiskeøje-objektivers linser “limes sammen” er der en meget hård streg, men alligevel virker det meget bedre end f.eks. Kodaks 360 gradersløsning. Hvis man kigger på billedet ovenfor, kan man også se at vinduet hvor de to sphere møder hinanden, ikke er 100% ens.

Jeg har lavet flere videoforsøg, og også flere singleshot forsøg. Og uanset så tror jeg ikke at 360 graders billeder bliver noget jeg vil bruge meget tid på i fremtiden, men for f.eks. ejendomsmæglere og folk der godt kan lide at vise alt omkring dem, så er Samsung Gear 360 et af de bedste og lettest brugte 360 graders kameraer vi har prøvet. Dette dog kun hvis du ejer en nyere Samsung Galaxy telefon med Gear 360 appen i forvejen.

Hvis du ikke har en Samsung Galaxy, så har jeg en helt anden oplevelse. Der findes et par små utilities fra Samsung du kan downloade, der gør du kan lægge noget meta info ind i en 360 graders video på MicroSD kortet, men uanset hvor mange variationer jeg forsøgte på min Mac, så ville YouTube ikke æde min video. Til gengæld ville Facebook gerne vise både 360 graders billeder taget direkte fra kameraet.

Der medfølger en videoredigeringsapp, men desværre kun til Windows, og selvom det er godt nok for mange, er det nødvendigt med flere plugins til f.eks. Final Cut Pro på Mac for at kunne arbejde med dem der.

Så min umiddelbare anbefaling til dette kamera er, at har du ikke en supporteret Samsung telefon, så er det for omstændigt at bruge.

Samsung Gear 360 kamera (foto: recordere.dk)

Pris

Samsung Gear er set på nettet til ca. 2.200 kr., og du kan se aktuel dagspris her.

Specifikationer (Engelsk)

 • Dual 15MP CMOS sensor
 • Dual f/2.0 fisheye lens
 • 2560×1440 resolution (564ppi)
 • Video: dual cam (2840×1920), single cam (2560×1440)
 • Still: dual cam (7776×3888), single cam (3072×1728)
 • 1350 mAh capacity (removable)
  • Charges via microUSB
 • DRIMe5s image processor
  • microSD card storage up to 200GB
  • 1GB RAM
 • Wi-Fi 802.11ac (2.4/5 GHz)
 • Bluetooth 4.1
 • USB 2.0
 • 32-64GB internal storage
 • microSD slot with adoptable storage
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.