Forside Baggrund

Nyt logo vil favne 4K HDR på alt

-
4K HDR Ultra HD er logo for HDR på alt (TV, HDMI og IP). Illustration: recordere.dk

Nu kommer der endnu et logo for modtagelse og visning af indhold i 4K Ultra HD med HDR.

Nu kommer der endnu et logo at forholde sig til, når det handler om modtagelse og visning af 4K HDR Ultra HD.

Det er britiske Eurofins Digital Testing der står bag den nye certificering. Et af Eurofins mange selskaber, en organisation der er blandt verdens førende indenfor kvalitetssikring, måleapparater, tests og uddannelse for distributører af digitalt tv. Dette med afdelinger i 41 lande, deriblandt Danmark.

Annonce:

Selvom der er andre logoer til TV, Blu-ray-afspillere mm. på markedet allerede, så fortæller Eurofins at deres er det eneste logo som definerer kravene til udstyr for modtagelse og visning af HDR (High Dynamic Range) på:

  • Broadcast (tv-transmission)
  • HDMI (tv via lokal tilslutning)
  • Broadband (tv over bredbånd => streaming)

Mærkningsordningen indeholder ifølge Eurofins en streng certificering, der stiller høje krav til udstyrets evne til at yde på High Dynamic Range (HDR), Ultra-High Definition (UHD) og Wide Colour Gamut (WCG) simultant.

Det er også et krav at udstyr der mærkes med 4K HDR Ultra HD logo er i stand til at vise HDR fra minimum 2 streamingtjenester og her henvises til at det aktuelt er Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, BBC iPlayer og UltraFlix, som dem der p.t. streamer HDR.

 

4K HDR Ultra HD

Blandt minimumskravene til 4K HDR Ultra HD logo er:

HEVC codec (Main 10 profile).
1920×1080 i 25/50 Hz og 3840×2160 i 25/50 Hz.
HDR efter ITU-R BT.2100.
HLG10 (Hybrid Log-Gamma, ~HDR for broadcast).
Udvidet farverum efter ITU-R BT.2020.
Audio via MPEG 1/2 og MPEG-4 AAC.
DRM (dekryptering) efter Annexes (B.1, B.2 og F)

Derudover skal det dokumenteres at udstyr er i stand til at vise HDR fra mindst 2 streamingtjenester, hvor der henvises til at det p.t. drejer sig om Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, BBC iPlayer og UltraFlix.

For download af de tekniske krav henvises til denne side.

 

Annonce:
KILDEEurofins Digital Testing UHDlogo
Forrige artikelStar Wars: Ingen computerskabt prinsesse Leia i film 9
Næste artikelDR2 i HD fra februar
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.