Forside Produkter HiFi & Surround

Densen Cast Amp: High End grej til Chromecast Audio

-

Densen Cast Amp er en lille high end stereoforstærker tilegnet Chromecast streaming audio.

Den danske HiFi-specialist Densen er klar med en lille ny. Forstærkeren Densen Dino er blevet udvidet med en DAC (Digital til Analog konverter) målrettet streaming audio via Chromecast (Tidl. Google Cast)

Nyheden har fået navnet Densen Cast Amp.

“Det er i princippet en effektforstærker med indbygget DAC, med en optisk indgang optimeret for Google Cast Audio. En dedikeret støjsvag strømforsyning til Cast Audio sikrer optimal performance”, fortalte Densen Audio Technologies til recordere.dk ved første smugkig på produktet, under udstillingen HiFi & Surround sidste år.

Istedet for at indbygge Chromecast i selve forstærkeren, så har Densen valgt at en løs Chromecast Audio tilsluttes via en optisk indgang, hvorefter HiFi-kredsløbene tager derefter hånd om at få mest muligt ud af signalerne.

Årsagen til dette træk er at undgå forstyrrelser fra WiFi i de delikate audio-kredsløb inde i forstærkeren, og samtidig sikre muligheden for nemt at kunne opgradere til eventuelle nyere udgaver Chromecast Audio senere. En tredje fordel er at Densen undgår at have intern software i forstærkeren der løbende skulle opdateres.

Den interne DAC klarer signaler op til 24 bit / 192 KHz. Så kommer der en ny og bedre Chromecast Audio med hi-res lyd senere, så er forstærkerten her klar.

Effektforstærkeren leverer 2 x 60 watt i 8 ohm og 2 x 120 watt i 4 ohm. Den kan kontrolleres af Chromecast. Via Chromecast understøttes også Google Home, så forstærkeren her kan indgå i en multirum-løsning.

Som med alle øvrige Densen-produkter så kommer Cast Amp med garanti på livstid, og der er mulighed for en senere opgradering af DAC’en.

 

Embalagen til Densen Cast Amp er designet af René Holm.

 

Pris og tilgængelighed

Densen Cast Amp koster 3.000 euro, omkring kr. 22.500 omregnet.

 

Galleri

 

 

Densen Cast Amp Technical features

– Output power: 2 x 60 W 8 £[ / 2 x 120 W 4 £[
– Power supply: 400 VA and 20.000 uF
– 9 individual powersupplies.
– 5 volt trigger for remote control, when used as pure poweramp.
– Upgradeable DAC
– Controllable via GOOGLE CAST AUDIO
– Size: Height: 64mm (72mm with feet). Width: 220mm. Depth:310mm (+cable – connectors)
– Available in both Albino silver and black.
– Manufactured in Denmark

 

Annonce