Forside Nyheder

YouTubes nye VR-format kan selv skifte til almindelig video

-

Der er Vidcon-konference i disse dage, og den anledning har YouTube brugt til at lancere et nyt format.

Susan Wojcicki, direktøren for YouTube (og ejeren af den garage, som Google startede i), præsenterede VR180 på konferencen. Det er et nyt videoformat, der skal bygge bro mellem VR, 360-graders videoer og almindelige, flade 2D-videoer.

Annonce:

Idéen er, at man ved ikke at film i 360 grader, men blot i 180 grader, kan nøjes med at filme, hvad der er foran én. Selvom 360-graders-kameraerne har været på markedet i nogen tid nu, har folk åbenbart stadig ikke helt fået fornemmelse for at bruge dem ordentligt.

Vi er vant til at pege et kamera i en bestemt retning for at filme, og idéen med 180-graders kameraer er netop, at de er lidt mere retningsbestemte en 360-graders-kameraer. Det gør dem i øvrigt også langt billigere, fortalte Wojcicki, hvilket betyder, at vi måske kan få disse 180-graders kameraer at se i smartphones inden længe.

Det, der er resultatet af at filme med et 180-graders kamera er en video, der giver en slags VR-oplevelse, når man kigger på den i et VR-headset, men som også bare kan fungere som helt almindelig, flad video på en computerskærm eller en smartphone. Det er altså samme videofil, men ”resten” af billedet kommer bare kun med, når man kigger på videoen via en device, der understøtter det.

En VR180-afspiller kan altså selv skifte mellem stereoskopisk 180-graders video og almindelig monoskopisk video, afhængig af, hvad du kigger på.

Hvis du vil se, hvordan det virker, kan du prøve at kigge på videoen herunder. Når man holder musen over tidslinjen og får en thumbnail op, kan man se, at thumbnailen er stereoskopisk. Og ellers er der også her en hel playliste med videoer, der er lavet i det nye format.

 

Annonce:
Forrige artikelTesla vil droppe Spotify og starte sin egen musik-streamingtjeneste
Næste artikelTV 2 Play: Billigere reklamebetalt abb. rykker nærmere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.