Forside Produkter HiFi & Surround

DALI rykker på trådløse højttalere med hi-res lyd (opdateret)

-
DALI Callisto 1 fås i sort og hvid finish

Opdateret fredag kl. 13:30 (USB-port + skuffe)

DALI Callisto er en serie nye højttalere hvor lyden overføres trådløst i 24-bit hi-res kvalitet.

“The perception of Hi-Fi is changing”, opfattelsen af Hi-Fi ændrer sig. Sådan indleder den danske højttalerfabrikant DALI deres invitation.

Annonce:

Invitationen er til IFA-udstillingen i Berlin, til verdenspremieren på højttalerserien DALI Callisto.

DALI Callisto er en ny serie trådløse højttalere, altså aktive højttalere hvor lyden overføres trådløst. Dette i hi-res kvalitet op til 24-bit/96 Khz.

 

DALI Callisto Sound Hub

 

Sound Hub

Lyden sendes til højttalerne fra den tilhørende Sound Hub.

Sound Hub kan fungere som en automatisk omskifter til forskellige lydkilder, om det er fra Bluetooth eller på kabel fra digital optisk eller coax.

Der er også en USB-port, men den er ikke til lyd. Derimod kan den benyttes til at strømføde en tilsluttet enhed, eksempelvis en Chromecast Audio.

Der medfølger også en fjernbetjening der sender via Bluetooth, så Sound Hub kan gemmes væk i et skab og fortsat betjenes.

Udover skuffen til BluOS (mere om det længere nede) så er der en anden “hemmelig” skuffe bagpå, hvis anvendelse ikke er afsløret endnu.

 

DALI Callisto Sound Hub bagfra

 

BlueSound multirum

Som en udvidelse til DALIs egen trådløse teknologi, så tager de også hul på samarbejdet med Sonos-konkurrenten BlueSound.

Understøttelsen af BluOS, som BlueSounds trådløse netværk hedder, tilbydes som en udvidelse til DALIs egen trådløse teknologi.

Præcis hvordan det er tænkt ind i produktportefølgen må vi afvente at se. Men bagpå Sound Hub er der en skuffe til montering af modulet til BluOS.

 

DALI Callisto 6 fås i sort og hvid finish

 

Skræddersyet teknik

Da der er tale om aktive højttalere, med alle komponenter bygget af DALI, har det med Callisto-serien været muligt at skrædersy lydkvaliteten.

Driverenhederne til bas/mellemtone og diskant er udviklet sammen med forstærkerkredsløbene, og udgør derfor et perfekt match.

Med fuld kontrol over hele signalvejen har de kunnet designe højttalerenhederne direkte til produkterne, på en måde der der ikke er muligt i en klassisk passiv højttaler.

Bas/mellemtone (woofer) er bygget op omkring en 6½” membran i træfiber, med en avanceret SMC magnet motor til at drive den.

Diskanten skabes af en 29 mm ultralet ‘soft dome’ tweeter, der arbejder sammen med en high-performance bånddiskant.

Højttalerenhederne drives af en 2-kanals 300W Class D forstærker, der er direkte forbundet til enhederne.

Ifølge DALI er Callisto-serien i stand til at levere en transparent, detaljeret, sammenhængende og godt timet lydoplevelse.

Dette til et prispunkt hvor konkurrenterne ikke kan levere samme oplevelse, altså ifølge DALI.

DALI Callisto Sound Hub bagfra. Den udtrukne skuffe er til BluOS modul.

 

Pris og tilgængelighed

Hvad prisen bliver har de ikke løftet sløret for endnu.

Der er verdenspremiere på DALI Callisto på IFA-udstillingen i Berlin sidst på måneden.

 

Annonce:
Forrige artikelHer er specs på Samsung Galaxy Note 8
Næste artikelApple firmware kode afslører endnu mere om iPhone 8
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.