Forside Nyheder

Kommer Face ID på iPhone X til at skuffe?

-

Lige før forsalget starter på den nye iPhone X, er der ballade om Face ID.

Teknologien, der erstatter Touch ID ved at aflæse dit ansigt stedet for dit fingeraftryk, bliver nemlig muligvis ikke helt så fantastisk som under Apples demonstration af den i sidste måned.

Bloomberg har talt med kilder, der fortæller, at Apple angiveligt har slækket på kravene i specifikationerne på Face ID for at være sikre på, at der kommer til at være nok iPhone X’er på salgsdagen.

Lige siden vi begyndte at høre de første rygter om iPhone X, har det heddet sig, at Apples produktionspartnere ikke har kunnet følge med den efterspørgsel, Apple regner med. Det handlede primært om den nye OLED-skærm, men Bloombergs rapport peger også på de sensorer, der faciliterer Face ID.

Heller disse sensorer skulle der være nok af til at tilfredsstille efterspørgselen, i hvert fald ikke i en kvalitet, der lever op til Apples krav. Kun hvert femte Face ID-modul, der blev produceret i de første oplag virkede angiveligt efter specifikationerne, rapporterer Bloomberg, hvis kilder siger, at Apple valgte at slække på specifikationerne for at få flere moduler igennem kvalitetskontrollen.

 

Apple nægter at Face ID er mere upræcis

Bloombergs kilder var ret uspecifikke i forhold til, om der blev slækket på sikkerheden eller på kvaliteten i f.eks. brugervenligheden. Men Apple har været ude med en udmelding, der i hvert fald lægger den ene af de to parametre ned:

”Kvaliteten og præcisionen i Face ID er ikke blevet ændret. Chancen for at en tilfældig person kan låse din iPhone X op via Face ID er stadig en ud af en million. Bloombergs påstand om at vi har slækket på præcisionskravene er fuldstændigt usand, og vi forventer at Face ID bliver den højeste standard indenfor ansigtsgenkendelse fremover”, skriver en Apple-repræsentant til Engadget.

Man skal dog hæfte sig ved, at Apple ikke nægter, at der er blevet slækket på specifikationenskravene, eller at der kan være givet køb på andre krav end præcisionen og sikkerheden. Måske tager det f.eks. længere tid at låse telefonen op end det gjorde i følge de første specifikationskrav, eller det er sværere for sensorerne at virke i mørke.

Hvad der rent faktisk er tilfældet, finder vi først ud af, når iPhone X kommer på gaden 3. november.

 

Annonce