Forside Baggrund

Stofa: DR og TV 2 streaming ødelægger vores marked

-
Illustration: recordere.dk

Stofa er godt træt af DR og TV 2’s satsning på egne streamingtjenester. Det ødelægger markedet for gammeldags tv-distribution.

DR og TV 2 er medskyldige i den kundeflugt der i disse år rammer den gammeldags tv-distribution, hvor kunder både klipper kablerne og barberer ned i tv-pakkerne. Sådan lyder det i dag fra Stofa overfor erhvervsmediet Finans.

“DR og TV 2 står for over to tredjedele af danskernes tv-forbrug. Så når deres storsatsning på egne streamingtjenester gør det svært for tv-udbyderne at gå direkte til slutbrugeren, ødelægger de markedet for tv-pakker”, fortæller Ole Fruekilde, adm. direktør i Stofa, til Finans.

Annonce:

 

TV 2 Play er en torn i øjet

Det er især TV 2 PLAY som Stofa mener undergraver deres virksomhed. Fra 99 kr/måned kan der tegnes et abonnement der giver adgang til alle TV 2s kanaler og arkiv. Det er billigere end det Stofa selv kan sælge kanalerne til.

“TV 2 underbyder tv-udbyderne. Hvis prisen steg på et TV 2 Play abonnement, så det svarer til markedsprisen på TV 2’s kanaler, vil danskerne måske være mere kritiske i forhold den værdi, man får igennem et Play-abonnement kontra en tv-pakke”, lyder det fra Ole Fruekilde.

Stofa har sammen med YouSee anbefalet kulturministeren at TV 2 Play skal koste mere, så tv-distributørene får en mere lige konkurrence.

En del af forskellen skyldes at tv-distributørene er pålagt en retransmissionsafgift for at udsende kanalerne. Penge der går til danske kunstnere.

 

TV 2 afviser kritikken

“Det står ikke skrevet i sten, at vores indhold skal distribueres gennem store tv-pakker. Vi skal drive TV 2’s forretning bedst muligt, selv om det går ud over tv-udbydernes omsætning”, fortæller Anders Blauenfeldt, Digital direktør hos TV 2, til Finans, og fortsætter:

“Men jeg kan godt se, at der opstår en konflikt i distributionskæden, når man både kan købe tv-produktet ved distributøren og ved stalddøren”

Han påpeger desuden at især tv-seere under 35 år forlader flow-tv til fordel for streamingtjenesterne og at TV 2 som public service-station er forpligtet til at være til stede der hvor seerne er.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.