Forside Baggrund

Stofa: DR og TV 2 streaming ødelægger vores marked

-
Illustration: recordere.dk

Stofa er godt træt af DR og TV 2’s satsning på egne streamingtjenester. Det ødelægger markedet for gammeldags tv-distribution.

DR og TV 2 er medskyldige i den kundeflugt der i disse år rammer den gammeldags tv-distribution, hvor kunder både klipper kablerne og barberer ned i tv-pakkerne. Sådan lyder det i dag fra Stofa overfor erhvervsmediet Finans.

“DR og TV 2 står for over to tredjedele af danskernes tv-forbrug. Så når deres storsatsning på egne streamingtjenester gør det svært for tv-udbyderne at gå direkte til slutbrugeren, ødelægger de markedet for tv-pakker”, fortæller Ole Fruekilde, adm. direktør i Stofa, til Finans.

 

TV 2 Play er en torn i øjet

Det er især TV 2 PLAY som Stofa mener undergraver deres virksomhed. Fra 99 kr/måned kan der tegnes et abonnement der giver adgang til alle TV 2s kanaler og arkiv. Det er billigere end det Stofa selv kan sælge kanalerne til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“TV 2 underbyder tv-udbyderne. Hvis prisen steg på et TV 2 Play abonnement, så det svarer til markedsprisen på TV 2’s kanaler, vil danskerne måske være mere kritiske i forhold den værdi, man får igennem et Play-abonnement kontra en tv-pakke”, lyder det fra Ole Fruekilde.

Stofa har sammen med YouSee anbefalet kulturministeren at TV 2 Play skal koste mere, så tv-distributørene får en mere lige konkurrence.

En del af forskellen skyldes at tv-distributørene er pålagt en retransmissionsafgift for at udsende kanalerne. Penge der går til danske kunstnere.

 

TV 2 afviser kritikken

“Det står ikke skrevet i sten, at vores indhold skal distribueres gennem store tv-pakker. Vi skal drive TV 2’s forretning bedst muligt, selv om det går ud over tv-udbydernes omsætning”, fortæller Anders Blauenfeldt, Digital direktør hos TV 2, til Finans, og fortsætter:

“Men jeg kan godt se, at der opstår en konflikt i distributionskæden, når man både kan købe tv-produktet ved distributøren og ved stalddøren”

Han påpeger desuden at især tv-seere under 35 år forlader flow-tv til fordel for streamingtjenesterne og at TV 2 som public service-station er forpligtet til at være til stede der hvor seerne er.

 

Annonce