Forside Baggrund

Teleindustrien: Forvent en ny bølge af ‘piratbreve’

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Sagen om breve fra rettighedsadvokater fortsætter. Teleindustrien har anket til landsretten, men forventer en ny bølge af breve nu.

Forleden tabte teleindustrien til rettighedsadvokaterne.

Byrettens dom lød at teleselskaberne er forpligtet til at udlevere navn+adresse på deres kunder, hvis der er mistanke om at internetforbindelsen har været anvendt til ulovlig download/streaming.

Annonce:

Dom: Teleselskaber skal udlevere pirat-adresser

 

Teleindistri: Dom anket

Teleindustrien har valgt at anke angørelsen til landsretten, og havde i den forbindelse håbet at det ville have opsættende virkning på sagen, altså at udlevering af ‘pirat-adresser’ ville være sat på pause mens den nye sag kører i retten, men det lykkedes ikke at overbevise retten om det.

“Forvent ny bølge af trussels-/bødebreve fra rettighedshavere. Desværre har Frederiksberg byret har ikke givet deres afgørelse opsættende virkning – selv om teleselskaber har indbragt den for landsretten”, skriver Jakob Willer, direktør for Teleindustrien, på Twitter.

 

Teleindustrien: “Forvent ny bølge af trussels-/bødebreve fra rettighedshavere.”

 

Producentforening: Brug advokaterne

Jakob Willer henviser til en tidligere artikel fra Producentforeningen, hvor rettighedshaverne opfordres til at tilmelde sig til advokatfirmaet NJORD, der håndterer ordningen med brevene.

“Advokatfirmaet NJORD tilbyder Producentforeningens medlemmer at tilmelde sig en abonnementsordning, hvor advokatfirmaet på vegne af producenterne sender individuelle breve til danske brugere fra hvis IP-adresse, der kan konstateres ulovlig download/fildeling af en spillefilm, tv-serie, dokumentarfilm mv”, fortæller Producentforeningen, og fortsætter:

“Brevene indeholder et tilbud om, at sagen om konstatering af ulovlig download/fildeling kan afsluttes mod, at personen bag IP-adressen betaler 1.500 kr. til fuld og endelig afslutning af sagen”.

 

Producentforeningen: “Brevene indeholder et tilbud om, at sagen om konstatering af ulovlig download/fildeling kan afsluttes mod, at personen bag IP-adressen betaler 1.500 kr.”

 

Advokater: Brevene virker

De breve der udsendes virker. Rettighedshaverne får flere penge ind, end det koster at administrere brevordningen, lyder forventningen.

“NJORD (advokatfirmaet, red.) forventer på baggrund af tidligere erfaringer, at producenter, der tilmelder sig abonnementsordningen, vil modtage positiv afregning – dvs. at afregnede forligsbeløb fra brevmodtagere overstiger omkostningerne til NJORDs rapportering og administration”, fortæller Producentforeningen.

 

Annonce:
VIAComputerworld
KILDETeleindustrien
Forrige artikelHvis A, så gør B: Robotstøvsugerne bliver smarte med IFTTT
Næste artikelEU: Slut med geoblokering på online-shopping
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.