Forside Indhold og distribution Film

Disney forhandler igen om at købe Fox – men har fået konkurrence

-

En af de største konsolideringer i Hollywood kan stadig være på trapperne.

For nogle uger siden skrev vi om, hvordan Disney havde ligget i forhandlinger om at købe størstedelen af Fox’ film- og tv-underholdnings-divisioner. På det tidspunkt hed det sig imidlertid, at forhandlingerne var blevet lukket ned, fordi parterne ikke kunne nå til enighed.

Annonce:

Men nu lader det til, at parterne igen har sat sig ved forhandlingsbordet.

I følge Wall Street Journal, der i øvrigt ejes af den samme mand som Fox, nemlig mediemogulen Rupert Murdoch, er forhandlingerne nu igen kommet i omdrejninger.

Ifølge avisens kilder er der endda kommet en hel del momentum i forhandlingerne nu, selvom disse naturligvis stadig kan nå at blive aflyst igen på grund af uenighed.

Kilderne siger også, at Murdoch og hans familie forventer at tage en beslutning om et salg inden nytår.

De fleste tv-kanaler og filmrettigheder, der er ejet af Fox (undtaget den kontroversielle nyhedskanal Fox News, dens søsterkanal Fox News Business og en række sports-kanaler) ville komme under Disney-hatten, hvis handelen går igennem.

Det ville blandt andet betyde, at filmrettighederne til tegneserierne ’X-men’ og ’Fantastic Four’ ville komme over til Disney, hvor resten af Marvel-universet bor, og dermed skabe en stor udvidelse af Marvel Cinematic Universe.

Samtidig forlyder det nu, at kabelgiganten Comcast, der allerede ejer NBC Universal, også gerne vil købe Fox. Det ville i givet fald betyde, at Comcast ville komme til at eje Fox’ andel af streamingtjenesten Hulu, og dermed komme til at sidde på 60 procent af ejerskabet.

Endelig skulle Sony og teleselskabet Verizon også have vist interesse, men er angiveligt ikke lige så langt i forhandlingerne som Disney og Comcast.

Annonce:
Forrige artikelSMS fylder 25
Næste artikelPlenti mister fritagelse fra roamingregler
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.