Forside Nyheder

Licens: Flertal af danskerne ønsker at kunne vælge DR fra

-

Hver anden dansker ønsker mulighed for at kunne vælge licensen til DR til og fra.

I en ny undersøgelse som Voxmeter har lavet for Ritzau viser at et flertal af danskerne ønsker mulighed for at kunne vælge licensen til DR til og fra.

Annonce:

På spørgsmålet om man skal kunne fravælge både adgang og betaling til DR, der svarede 52% ja.

Lidt over hver tredje dansker (38%) ønsker ikke at man skal kunne vælge DR fra, og det er Dansk Folkeparti enige i.

“Der skal stadig være et sted, hvor man er sikker på, at man har et public service-udbud, hvor man kan få det leveret, som de kommercielle ikke vil”, fortæller medieordfører i DF, Morten Marinus, til Ritzau og fortsætter:

“Men det er klart, at vi skal have et forenklet DR og et slanket DR. Det tror jeg sådan set også, at folk er med på.”

 

Venstre er overrasket

Hos Venstre er man forundret over at der er så mange som ønsker muligheden for at kunne vælge DR fra.

“Det er overraskende og en smule alarmerende. Det er nogle tanker, som vi selvfølgelig har arbejdet med. Men vi har valgt at sige, at det er en del af velfærdsstaten, at vi har et medie for alle. Det er en form for demokratistøtte – en form for støtte til den dannende samtale”, lyder det fra medieordfører i V, Britt Bager.

Seks ud af ti i denne undersøgelse mener at licensen er for høj, og cirka en tredjedel ser gerne at DR bør beskæres med 25% eller mere. Nogenlunde samme andel ønsker ikke at beskære DR.

Der er forhandlinger om nyt medieforlig i år, og dermed også hvordan licensen skal skrues sammen for næste periode og om den eventuelt skal opkræves som skat istedet.

 

Annonce:
VIAFyens.dk
KILDERitzau
Forrige artikelSonos byder HomePod velkommen med en playliste
Næste artikelNy VLC 3 klar med Chromecast, 8K og HDR
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.