Forside Produkter Auto

Android Auto befrier nu din Android-telefon under kørslen

-
Foto: 9to5Google

Google har været lidt mere forsigtige end deres konkurrenter ovre hos Apple, når det gælder samarbejdet mellem bil og smartphone.

Som man kunne læse i undertegnedes skribents klumme om Android Auto og Apple CarPlay, er en af de eneste fordele, CarPlay har, at man har adgang til telefonen, mens den er i CarPlay-mode.

Annonce:

Det er ganske vist ikke lovligt at rode med telefonen under kørslen, men det kan stadig blive nødvendigt i visse ”nødstilfælde”. Og selv, hvis man kører ind til siden, er det møgirriterende at skulle hive USB-kablet ud af Android-smartphonen for at få adgang til dens indre funktioner.

Men det ser ud som om, Google har skiftet mening med hensyn til, hvor forsigtige, de vil tvinge bilisterne til at være.

Nogle Reddit-brugere har opdaget, at Google er begyndt at udrulle muligheden for at låse telefonen op, mens Android Auto er aktiv. Det er siden blevet bekræftet af 9to5Google.

Den nye funktion, som det kan ses på billedet ovenfor, opfordrer brugeren til at ”Swipe to Unlock”.

Sidstnævnte gætter i øvrigt på, at funktionen rulles ud nu, fordi Google også er igang med at forberede en trådløs udgave af Android Auto, hvor telefonen forbinder sig via Wi-Fi til bilen (der dog skal have hardware, der understøtter det.)

Annonce:
Forrige artikelSelvstyrende Uber-bil kører kvindelig fodgænger ihjel
Næste artikelLIFX: Smartpærer med ‘nattesyn’
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.