Forside Nyheder

Ny medieaftale for 2019-2023 på plads

-

DR skal spare, nedlægge 2 tv-kanaler og licensen afskaffes. Momsfritagelse for digitale medier og mere støtte til dansk film. En ny tv-kanal og en ny radio-kanal.

Ny smal medieaftale er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Den sætter rammerne i 5 år fra 2019-2023.

Annonce:

Den ny medieaftale indeholder følgende hovedpunkter:

  • DR skal spare og reducere antallet af tv-kanaler fra 6 til 4.
  • Licensen afskaffes gradvist
  • Momsfritagelse for digitale nyhedsmedier
  • Ny radio-kanal
  • Ny tv-kanal
  • Støtte til dansk film
  • Radio 24/7 flyttes (delvist) til Vestdanmark
  • Streamingtjenester skal pålægges at investere i dansk indhold

Se også: Streamingtjenester skal pålægges at investere i dansk

 

Mediaaftale for 2019 – 2023

Fokusering af DR – fra mediemastodont til kulturinstitution

DR skal gå fra at være en bred medievirksomhed til en markant og samlende kulturinstitution med fokus på nyheder, oplysning, kultur, læring samt indhold til børn og unge. DR skal tage afsæt i det øgede digitale brug ved distributionen af DR’s indhold og reducere udbuddet af flow-tv kanaler fra seks til fire. Der vil fremover blive en øget gennemsigtighed i DR’s økonomi.

Færre afgifter til danskerne – licensen afskaffes

Med afskaffelsen af licensen bliver det fremover billigere at være dansker. Fra 2019 bliver licensen gradvist reduceret, og fra 2022 skal danskerne ikke længere betale licens.

Bedre vilkår for de digitale nyhedsmedier

Digitale nyhedsmedier vil fremover blive momsfritaget – på samme måde som trykte nyhedsmedier er det i dag. Indtil det EU-retslige grundlag er på plads for momsfritagelsen øges støtten til de digitale medier med et beløb, der stiger årligt til 68 mio. kr.

Ny radiokanal og ny tv-kanal ser dagens lys

To nye public-service kanaler skal styrke mangfoldigheden og kulturformidlingen i det danske medielandskab. Der oprettes en ny radiokanal med fokus på kultur – herunder klassisk musik – samt en ny tv-kanal med kultur og folkeoplysning. Private aktører får mulighed for at levere nyskabende indhold og afprøve nye formater, når kanalerne kommer i udbud i 2019.

Public Service-Puljen vokser til 101 mio. kr.

Public Service-Puljen gøres bredere og øges markant fra 35 mio. kr. årligt til 101 mio. kr. i 2023. Puljen vil have et særligt fokus på innovation og øget udbud af dansk kvalitetsindhold på alle platforme, bortset fra skrift.

Øget støtte til regional og lokal nyhedsformidling i hele landet

Det maksimale årlige støttetilskud til de trykte nyhedsmedier øges, så lokale og regionale medier tilgodeses i forhold til de landsdækkende nyhedsmedier. 25 mio. kr. øremærkes årligt fra 2020-2023 til en pulje, der skal styrke distrikts- og ugeaviser i hele Danmark.

Støtte til dansk film

Filmstøtten øges med 120 mio. kr. Af dem anvendes årligt 35 mio. kr. til regionale filmfonde udenfor hovedstaden.

Aftaleteksten kan læses i sin helhed her.

 

Annonce:
KILDEKulturministeriet
Forrige artikelNu kommer Huawei MateBook X Pro
Næste artikelStreamingtjenester skal pålægges at investere i dansk
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.