Forside * Featured

Apple lægger ambitionerne om en fingeraftryks-læser under skærmen på is

-

Fans af iPhone og iPad skal formentlig belave sig på at bruge Face ID til at låse deres telefoner og tablets op i den umiddelbare fremtid.

Selv om Apple oprindeligt arbejdede på at en fingeraftrykslæser til at fungere under skærmen på iPhone X, ser de nu ud til at droppe idéen og holde sig til Face ID.

Annonce:

Det gælder i hvert fald for de iPhones, der lanceres i år og næste år. Udmeldingen kommer fra KGI Securities-analytikeren Ming-Chi Kuo, der plejer at have ret god til at forudsige, hvad Apple foretager sig.

9to5Mac rapporterer, at de OLED-skærme, som Apple bruger i iPhone X, simpelthen ikke har god nok understøttelse af de fingeraftryks-sensorer, der kan bygges ind i skærme, ifølge Kuo.

Apple er heller ikke tilfreds med, at sensoren skal sidde et bestemt sted for at fungere, angiveligt vil Apple kun vende tilbage til fingeraftrykket som identificerings-metode, hvis man kan plante fingeren hvor som helst, eller de selv kan bestemme, hvor sensoren skal sidde.

Beslutningen får også betydning for de ”normale” iPhones, der forventes at komme i et iPhone X-lignende design, når de afsløres 12. september.

Ifølge The Verge kan Samsungs næste GALAXY S-model muligvis have fingeraftryks-læser i skærmen og kinesiske Vivo laver allerede en smartphone med fingeraftrykslæser i skærmen, og landsmændene hos Oppo har angiveligt én på vej.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.