Forside Produkter Mobil

Bliver Touch ID flyttet om på ryggen af ny iPhone?

-
Mock-up: Benjamin Gaskin for iDropNews.

I journalistikkens verden plejer tre uafhængige kilder at være nok til, at man kan drage en konklusion.

Det holder ikke altid stik, men næsten, og derfor er der også grund til at kigge nærmere på de informationer, der nu er kommet frem om Apples jubilæums-iPhone.

Den luksus-iPhone, der skulle komme samtidig med iPhone 7S og 7S Plus får nemlig alligevel ikke en smart fingeraftrykslæser under skærmen, sådan som rygterne ellers indledningsvis sagde.

I stedet bliver Touch ID-læseren flyttet om bagpå, sådan som man ser det på telefoner fra Huawei, LG og senest Samsung, der dog har lagt den op ved siden af GALAXY S8s bagkamera i stedet for midt på ryggen. Den nye iPhones dobbeltkamera ser også ud til at blive drejet en halv omgang, så det er på højkant.

Den information hørte vi første gang for et par uger siden, og siden bl.a. fra iDropNews. Men så kom Bloomberg i dag ud med nyheden om, at jubilæums-iPhonen bliver forsinket i forhold til 7S og 7S Plus og vil komme i handelen 1-2 måneder senere – også selvom de bliver præsenteret samtidigt.

Årsagen skulle netop være fingeraftrykslæseren, som Apple ikke har kunnet få til at spille med den buede skærm, der skal fylde det meste af overfladen på den jubilæums-iPhonen. Ligesom Samsung har de forsøgt i længere tid at få det til at virke, men er endt med at give op og placere læseren omme bagpå – sådan som Samsung også endte med at gøre det.

Den sidste kilde til denne nyhed er Sonny Dickson, der tidligere har lækket både troværdige og mindre troværdige iPhone-rygter på Twitter. Han har fået fingre i, hvad der angiveligt er et spionfoto, der viser ryggen på den nye iPhone – og som bekræfter at der er et hul til Touch ID lige under Apple-logoet.

Alt dette er naturligvis stadig ubekræftet og skal tages med et gran salt. Men der begynder at tegne sig et billede af, hvad vi kan forvente til efteråret.

 

 

Annonce