Forside Produkter Mobil

TEST: Huawei Mate 20 Lite smartphone

-

Recordere.dk har testet den nye Huawei Mate 20 Lite, der er i handlen nu. Og du får rigtigt meget smartphone for pengene.

Apple har lige lanceret iPhone XR, der med 6.1 tommer skærm koster 6.699,- for en model med 64GB lagerplads.

Du kan også vælge at købe Huawei’s nye Mate 20 Lite, der kommer med 64GB lagerplads og hele 6.1 tommer skærm. Og så koster Huawei Mate 20 Lite kun 2.999,- eller hele 3.700,- mindre end iPhone XR.

Annonce:

Vi har testet den nye Android mobil fra Huawei.

 

Alt indhold i kassen fra Huawei Mate 20 Lite (foto: recordere.dk)

 

Udpakning og installation

Huawei Mate 20 Lite kommer i en lækker lille kasse, der udover telefonen indeholder en USB-oplader (Quick Charge), et USB-A -> USB-C kabel, samt et sæt in-ear øretelefoner.

Telefonen kommer med en 6.3 tommer LCD skærm med hak i toppen, og der er ingen fysiske knapper på forsiden. På højre side er tænd/sluk og lydstyrke op/ned.

På venstre side er der en SIM-skuffe, der har plads til dual-SIM, der begge understøtter 4G/LTE og VoLTE. På bagsiden er der et dual-kamera 20MP samt en fingeraftrykslæser.

På forsiden er der et 24 Megapixel kamera til voldsomme selfies. I bunden finder man USB-C stik samt et minijack stik.

Telefonen vi testede var i en blå nuance, men findes også i guld og i sort, og modellen vi testede havde 64GB lagerplads, og du kan udvide den med op til 256GB lagerplads via MicroSD.

Installationen er hurtig og let, og telefonen kommer med Android 8.1 Oreo, og Huawei’s egen EMUI 8.2 brugerflade. Installationen er hurtig og let, og følger Google’s normale rækkefølge, hvor du kan installere det hele fra en anden Android telefon, hvis du har sikkerhedskopieret den via Google Cloud.

 

Performance og batteri

Huawei Mate 20 Lite kommer med Kirin 710 chipset, der er Huawei’s mid-series chipset. DEt kommer med fire Cortex-A73 kerner der kører 2.2GHz, og fire Cortex-A53 kerner, der kører 1.7GHz.

På grafik siden trækker en ARM Mali G5, der er en 30% forbedring til Kirin 659, som chipsettet afløser. Oven i det er det mere energieffektivt, og det kan mærkes på batteritiden.

Chipsettet supporterer også LTE Cat. 12 og Cat. 13 og dual-SIM dual-4G VoLTE.

På AnTuTu scorer Huawei Mate 20 Lite 137.173, som er langt under Samsung Galaxy S9+ der scorer 245.251 og de 204.895 som Huawei P20 Pro scorede tidligere på året. Men nu er Huawei Mate 20 Lite som navnet siger en entry model for mange. Telefonen kommer med 4GB RAM.

Vi har testet Huawei Mate 20 Lite med den nyeste firmware, da den software vi fik fra Huawei da vi modtog telefonen havde enkelte performance problemer, men de blev løst med den nye firmware.

Det skal dog siges at Huawei Mate 20 Lite ikke er et flagskib, og derfor har Kirin 710 chipsettet langt fra tophastighed, så er man en meget aktiv spiller på spil der kræver høj grafisk hastighed, så bør man overveje at kigge på en anden telefon.

Batteriet i Huawei Mate 20 Lite er på 3.750 mAh. Med den medfølgende Quick Charge oplader tager det ikke langt tid at genoplade telefonen til 100% via det medfølgende kabel.

Huawei Mate 20 Lite har ikke mulighed for trådløs opladning, men vi havde på ingen tidspunkter problemer med at komme igennem en hel dag med megen brug.

Som telefon oplevede vi enkelte gange at vi fik dårlig forbindelse, hvor vi med vores normale telefon ikke havde problemer. Men også det virkede bedre efter opdateringen.

 

Skærmen på Huawei Mate 20 Lite er lækker (foto: recordere.dk)

 

Lækker 6.3 tommer skærm

Huawei Mate 20 Lites 6.3 tommer IPS Fullview (19:5:9 format) med en opløsning på 2.340×1080, leverer et flot billede til prisen, og teksten er let at læse.

Med EMUI 8.2 er det let at tro at man sidder med en iPhone i hånden, da måden mange ting foregår i EMUI virker på samme måde som iOS.

Skærmen har et hak i toppen, ligesom mange andre telefoner har i dag, og til højre og venstre er der plads til information og notifikationer. Den plads kan godt virke lidt trang, hvis man både har Bluetooth, Wifi, LTE og NFC aktiveret, så er der ikke meget plads tilbage til at vise anden info.

Ved afspilning af video på f.eks YouTube kan du zoome i videoen, så den fylder det meste af skærmen, og Huawei har valgt ikke at bruge pladsen ved skærmhakket, så på den måde bliver du ikke generet af den er der når du ser video.

Farver og kontrast er rigtigt gode, og selvom solen står direkte på skærmen kan man stadig læse og se hvad der står og sker.

 

EMUI 8.2 brugerflade på Huawei Mate 20 Lite (foto: recordere.dk)

 

Software

Huawei Mate 20 Lite kommer som skrevet flere gange med EMUI 8.2, og en del ekstra software og spil, som gudskelov kan fjernes, hvis man ikke har brug for det.

Skrivebord og brugerflade er let og intuitiv at komme igang med. Jeg er ikke den store bruger af health applikationer, og derfor har jeg ikke testet de programmer som Huawei lægger med.

Huawei understøtter både fingeraftryk og ansigtsgenkendelse på Huawei Mate 20 Lite, og begge dele fungerer fantastisk. Du når ikke at opfatte at telefonen er låst når du holder den op imod ansigtet. Dette uanset om du har briller på eller ej.

Fingeraftrykslæseren fungerer også rigtigt godt, og har en god størelse., og placeringen på bagsiden virker rigtigt godt.

 

Kamera på bagsiden af Huawei Mate 20 Lite (foto: recordere.dk)

 

Kamera og video

Huawei Mate 20 Lite kommer med dual kamera på bagsiden. Et 20 megapixel kamera med f/1.8 blænde og en 2 megapixel sensor der ikke bruges til andet en at måle og skabe dybde i de billeder du tager med det store objektiv.

Kameraet tager OK billeder, og det skyldes primært at jeg tester hvor hurtigt man kan tage billeder fra man åbner telefonen og trykker på kameraet.

Kamera-softwaren kan virke langsom, og det rammer autofokus. Når jeg tester kamera på mobil, kører jeg altid auto mode, fordi det er det de fleste bruger når de skal tage et hurtigt billede, og der er Huawei Mate 20 Lite ikke super skarp under mørke forhold.

Til gengæld er selfie kameraet på hele 24 megapixel, og der kommer Huawei’s AI på arbejde når den skal identificere det motiv du tager.

Huawei’s AI kan på begge kameraer genkende mange forskellige motiver og optimere til det. Et tip er at AI delen er sjov at lege med, men det giver god mening at slå det fra, hvis du gerne vil have billeder der ikke ligner snapchat.

Huawei’s kamera app, har flere forskellige modes det kan køre i, og du kan både laver slow-motion, time-lapse, specielle nightshots osv. Men det er ikke noget jeg har brugt så meget tid på med Huawei Mate 20 Lite.

Kameraet kan ved visse indstillinger også optage billeder i RAW.

 

 

Video kan optages i 1080p/60 og telefonen understøtter både mp4 og HEVC optagelser.

Nedenfor er et lille galleri af billeder taget med Huawei Mate 20 Lite i forskellige lysforhold.

Alle er taget med auto og op af lommen og skyd. (Billederne er blevet optimeret til web)

 

 

Konklusion

Huawei Mate 20 Lite koster 2.990,-, og er allerede nu set billigere, og tager man det med i betragtningen får man en rigtig OK telefon for pengene, men man kan ikke sammenligne den med telefoner i højere prisklasser.

Sammenligner man den f.eks. med Samsung eller Huawei’s egen P20 Pro serie, så er der stor forskel på performance og billedkvalitet.

Men alt i alt er Huawei Mate 20 Lite en god telefon, og du får meget telefon for pengene. Kameraet trækker dog ned på helhedsindtrykket.

 

Pris og tilgængelighed

Huawei Mate 20 Lite koster kr. 2.990,- (tjek dagspris)

Er i handlen nu.

 

Specifikationer

Mål og Vægt 158.3×75.3×7.6 mm, 172 gram
Display 6,3 tommer IPS LCD Display, 19:5:9 format
Chipset Kirin 710
Batteri 3.750 mAh
RAM / Internt Lager 4GB / 64GB (plads til MicroSD 256GB)
Kamera Bag: 20 MP +2 MP, F/1.8, front:24 MP +2 MP, F/2.0
Software Android 8.1 med EMUI 8.2
Andre features Quick Charge, Dual SIM
Farver Sort, blå og guld.

Huawei Mate 20 Lite

2.990,-
7.9

Design

9.0/10

Skærm

8.0/10

Kamera/Video

6.5/10

Batteritid

9.0/10

Samtale kvalitet

7.0/10

Pris

8.0/10

Plus

  • Lækker stor skærm
  • Fantastisk batteritid
  • Quick Charge med oplader

Minus

  • Kamera ikke i top
  • Performance ikke overbevisende
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.