Forside Nyheder

Danske Bank arbejder på ny ‘mobil betaling’

-

Fastpay skal være et suplement til MobilePay og virke med nøgleringe, armbånd mv.

Danske Bank byggede MobilePay der i dag har flere banker med ombord. Nu bygger de på endnu en betalingsløsning til mobilt brug.

Annonce:

Fastpay skal kunne fungere med ting som nøgleringe, armbånd mm. hvor man ligesom ved anden kontaktløs betaling blot holder sin ‘enhed’ hen over betalingsterminalen.

“Kontaktløse kortbetalinger er blevet en stor succes i løbet af meget kort tid. Når man betaler med Fastpay, foregår det på præcis samme enkle måde, som når vi betaler med et kontaktløst kort. Her er det bare den genstand, man opbevarer sin Fastpay-chip i, man holder hen til terminalen”, fortæller Morten Schwaner, der er chef for kort- og mobilbetalinger i Danske Bank, til Finans.

Men banken forestiller sig også at chippen, som er den der aflæses ved betaling, kan klæbes fast på andet, eksempelvis bagsiden af smykker og almindelige ure.

“Vi tror på, at de såkaldte wearables, hvor man eksempelvis kan betale med sit ur eller et smykke med indbygget betalingschip, vil vinde frem som en af fremtidens betalingsmåder. Så behøver man ikke længere at investere i et særligt ur eller lignende for at kunne betale kontaktløst uden brug af kort”, lyder det fra Morten Schwaner til Finans.

Danske Bank begynder at teste Fastpay i denne måned i Danmark, Sverige og Norge.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.