Forside Nyheder

Apple genoptager salget af iPhone X på grund af skuffende XS-salg

-

Salget af iPhone-modellerne fra 2018 går tilsyneladende ikke helt, som Apple havde håbet på.

Der har været flere meldinger ude om, at iPhone-salget går langsomt, hvilket kan ses på Apples reducering af ordrer lagt ud til leverandørerne.

Annonce:

Nu kommer der så endnu en melding oven i hatten. Wall Street Journal rapporterer om, at Apple nu vil genoptage salget af sidste års iPhone X i visse markeder, fordi efterfølgeren, iPhone XS/XS Max ikke rigtig kommer over diskene i et tempo, de gerne ville se.

Der er ingen meldinger om, hvilke markeder, der er tale om, men det vil angiveligt være til en reduceret pris, simpelthen for at få gang i noget volumensalg. Ifølge avisen handler det nemlig også om, at Apple har kontraktuelle forpligtelser overfor Samsung, der leverer OLED-skærme til iPhone X og XS/XS Max.

Prisen på XR nedsat i Japan

Fordi de to sidstnævnte ikke har solgt i tilstrækkeligt omfang, kan Apple ikke leve op til aftalen med Samsung om at aftage et vist antal skærme, og derfor skulle firmaet altså nu forsøge at løse problemet ved at genoptage salget af iPhone X.

Danmark bliver sandsynligvis ikke omfattet af det nye initiativ, eftersom Danmark i høj grad er et iPhone-land og Apple ikke behøver gøre ret meget for at få danskerne til at købe iPhones.

Sådan er det ikke helt fat i Japan, hvor Apple tilsyneladende også har tænkt sig at gøre noget nyt for at øge salget. De vil reducere prisen på den relativt nye iPhone XR-model, der i forvejen er den billigste af 2018-modellerne. Prisreduktionen kan komme allerede i næste uge.

Man skal næppe forvente at se en lignende prisreduktion i Danmark, men nyheden har alligevel relevans for danskere. Det siger nemlig noget om salget af iPhones helt generelt, noget Apple er holdt op med. Virksomheden har meddelt, at de ikke længere vil angive officielle tal for, hvor mange iPhones, der bliver solgt pr. kvartal, sådan som det eller har været traditionen i snart et årti.

Annonce:
Forrige artikelSpar over 1 million på dette Black Friday tilbud
Næste artikelBlack Friday 2018: Oversigt over forhandlere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.