Forside Indhold og distribution Film

Netflix og Amazon i nærkamp om Golden Globes

-
Forkvinden for Hollywood Foreign Press Association, der uddeler Golden Globes, hedder Meher Tatna, og hun introducerede en ny pris, der uddeles til en person, der har bidraget særligt til tv-branchen (Foto: HFPA).

Med 10 nomineringer til Amazon og 13 til Netflix, kommer de to streaming-giganter i tæt kapløb om at gå hjem med Golden Globe-statuetter til januar.

Det er et faktum, efter nomineringerne blev afsløret torsdag aften dansk tid – men der er dog forskel på, hvordan nomineringerne fordeler sig. Modsat tidligere år har Netflix fået flere nomineringer for film end Amazon, det til gengæld fører, når det gælder TV-serier.

Annonce:

Den nye Julia Roberts-serie ’Homecoming’, sidste års store Emmy-vinder, ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ og ‘A Very English Scandal’ løb fasted med nomineringer i tre kategorier hver, hvilket giver Amazon i alt 9 serie-nomineringer.

Blandt nomineringerne finder man blandt andet ’Best Actress’-nomineringer til Julia Roberts og Rachael Brosnahan, der spiller titelrollen i ’The Marvelous Mrs. Maisel’, der ligesom ’Homecoming’ også er nomineret som bedste serie. De konkurrerer dog i to separate genrer, drama og komedie. ’A Very English Scandal’ blev nomineret som bedste mini-serie og dens hovedrolleindehaver, Hugh Grant, fik også en nominering for bedste skuespiller. Den sidste nominering fik de for filmen ’Beautiful Boy’ for bedste birolle.

Netflix snyder lidt

Netflix løb afsted med otte serienomineringer og fem filmnomineringer. Tre af de førstnævnte er gået til den nye serie ’The Kominsky Method’, der ud over bedste komedieserie også har hentet en nominering hjem til Michael Douglas for bedste, mandlige hovedrolle og Alan Arkin for bedste, mandlige birolle.

Netflix har samtidig ”snydt lidt” med sine nomineringer, for to af dem kommer fra ’Bodyguard’, der er en BBC-serie, men som har kørt på Netflix i USA. Det samme kan man lidt sige om deres film-nomineringer. Den Belgiske film ’girl’ tog en enkelt nominering for bedste, udenlandske film, men her skal den konkurrere med Alfonso Cuaróns ’Roma’, som der er megen virak om for tiden. Sidstnævnte har også fået nomineringer i bedste instruktør- og bedste manuskript-kategorierne.

Derimod er ’Glow’, ’Ozark’ og ’Seven Seconds’ ægte Netflix-produktioner. Og de har alle fået deres hovedrolleindehavere (Alison Brie, Jason Bateman og Regina King) nomineret i deres respektive kategorier.

Ud over Amazon og Netflix har en tredje streamingtjeneste, Hulu, fået to nomineringer for ’The Handmaid’s Tale’, i kategorien for bedste kvindelige hoved- og bi-rolle, og de er gået til hhv. Elizabeth Moss og Yvonne Strahovski.

Golden Globe-festen løber af stablen 6. januar 2019.

Annonce:
Forrige artikelForsøgsordning for kørsel med små motoriserede køretøjer
Næste artikelHer er den nye Game of Thrones teaser
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.