Forside * Nyheder

Vil Apple lave sin egen modem-chip til iPhone?

-

Apple kan være i gang med at gøre sig fri af både Qualcomm og Intel, når det gælder en af de mest betydningsfulde chips i iPhone – modem’et.

Websitet The Information har fået øje på en række jobopslag, der peger i retning af netop dette, og har talt med kilder, der har kendskab til sagen. De siger, at de to jobopslag er direkte relateret til iPhones modem-chip.

Annonce:

Modem-chippen er selvsagt en af de mest centrale komponenter i en smartphone, eftersom det er den, der forbinder telefonen med Internettet og mobile dataforbindelser såsom LTE og de kommende 5G-netværk. Hidtil har Apple i mange år brugt Qualcomms chips til dette, men så sig nødsaget til også at bringe Intels bud på en modem-chip ind i produktionen for få år siden.

Dette førte til en bitter retsstrid mellem Qualcomm og Apple, der stadig pågår, og som siden har fået Apple til helt og holdent at gå over til Intels chips. Men det lader til ikke at være godt nok, og firmaet planlægger angiveligt nu at producere sine egne modem-chips i stedet.

De jobopslag, der er tale om, dækker en bred vifte af stillinger relateret til produktion af modem-chips. I to af dem søges der direkte efter systemarkitekter til mobile modem’er, mens der i andre søges efter ingeniører, der skal arbejde på en mobilchip, der opererer i OSI-netværksmodellens øverste lag. Det er det såkaldte fysiske lag, altså der, hvor netværksdata transporteres ude i den fysiske, virkelige verden.

Udvikling på Qualcomms hjemmebane

Tilsvarende søger Apple nu også efter teknikere med speciale i radiofrekvenser. Det interessante ved dette er, at disse teknikere skal have base i San Diego i Sydcalifornien og ikke ved Apples Cupertino-hovedkvarter i Nordcalifornien. Det samme fælder i øvrigt den ene af de førnævnte systemarkitekter.

Qualcomm har hovedkvarter i San Diego og det ser derfor umiddelbart ud som om, Apple gerne vil have fat i den talentmasse, der findes i byen på grund af Qualcomm – og måske endda overbevise nogle Qualcomm-medarbejdere om at skifte arbejdsplads.

Det er en udbredt strategi blandt store techfirmaer at placere udviklingsafdelinger, hvor et andet, måske endda et konkurrerende, firma tidligere har udviklet en talentmasse. Espoo i Finland var f.eks. et populært sted for mobilteknologi-udvikling efter Microsoft lukkede Nokias udviklingsafdeling der. Det er nemmere at sætte en udviklingsafdeling op, hvor eksperterne allerede bor med deres familier, end at overtale flere hundrede mennesker om at flytte, måske til et helt andet land.

Hvis Apple udvikler sine egne modemchips kommer de på linje med de to nærmeste konkurrenter, Samsung og Huawei, der i visse lande udsender smartphones med firmaernes egne modem’er ombord. Apple har haft succes med at udvikle sine egne CPU’er til iPhone og iPad, og har angiveligt også planer om at gå tilbage til at bruge egne CPU’er i Macs.

Indtil videre hænger de dog på Intel. I følge The Verge bliver det Intels 5G-chips, der kommer til at sidde i Apples første 5G-iPhone, der forventes at lande i 2020.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.