Forside * Nyheder

Samsung vil gøre noget for miljøet og begynder med indpakningen

-

Verdens største forbrugerelektronik-producent vil nedbringe deres belastning af miljøet og begynder med at ændre deres emballage.

Apple har ellers været det firma blandt de store forbrugerelektronik-producenter, der har markedsført sig mest på at være miljøvenlige. F.eks. har de på det seneste præsenteret en række produkter med genbrugsaluminium og andre miljøtiltag.

Annonce:

Man skal dog huske, at Apple kun sidder på mellem cirka 12 og 19 procent af verdensmarkedet for smartphones, afhængig af, hvilket kvartal, man kigger på. Hvis der skal gøres en indsats for at nedbringe smartphones’ belastning af miljøet, skal de store, asiatiske producenter med på vognen.

Her går de største af dem, Samsung, nu forrest. Techgiganten, der typisk sidder på mellem 18 og 23 procent af verdensmarkedet for smartphones, tager nu fat i en ganske særlig del af smartphone-produktionen, hvor der bruges en hel del materialer, der ikke er biologisk nedbrydelige.

Det handler om emballage og tilbehør. Når du får en funklende, ny smartphone hjem og åbner æsken, tænker du næppe over, hvor meget plastik, der egentlig er i indpakningen. Men formen, som smartphonen typisk ligger i (se billede ovenfor), samt alle de plastikdimser, der holder sammen på kabler og ikke mindst plastikfilm, der dækker overflader, er samlet set en hel del unødvendig brug af unedbrydelige materialer.

Opladere, TV og vaskemaskiner

Allerede i de kommende måneder vil Samsung ifølge en pressemeddelelse begynde at bruge genbrugspap og anden biomasse til at erstatte f.eks. den førnævnte holder-form til smartphones og vil så vidt muligt fjerne plastikfilm, der dækker varerne. Hvor det stadig er nødvendigt med plastik, vil der blive brugt genbrugsplast.

Forbruget af papirfibre vil ske i overensstemmelse med de retningslinjer, der er stukket ud af miljøorganisationer som Forest Stewardship Council. Derudover vil fremtidige opladere til Samsung-telefoner ikke længere have en skinnende overflade, men være matte i stedet, hvilket angiveligt gør det muligt at bruge genbrugsplast til fremstillingen af dem.

Det er dog ikke kun på smartphones, at laver denne miljøsatsning. De plastiksække, der normalt beskytter alt fra TV til vaskemaskiner med Samsung-logoet på, vil fremover blive fremstillet af genbrugsplast eller bioplast, der for eksempel kan være baseret på organisk stivelse eller sukkerrør.

Ligesom andre elektronikproducenter vil Samsung også iværksætte et materialeindsamlings-initiativ og forventer i 2030 at have indsamlet 7,5 millioner tons materialer, som forbrugerne har smidt ud.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.