Forside * Featured

Førstehåndsindtryk: Hands-on med Samsungs Galaxy Buds

-
Wireless Galaxy AirBuds

Ud over foldelige og flagskibsførende smartphones, smarture og fitness-armbånd, havde Samsung også en enkelt Wearable-gadget mere i posen ved deres præsentation i går.

Det er en opdatering af deres bud på trådløse øretelefoner. Indtil nu har Samsungs trådløse øretelefoner heddet IconX, men nu har de fået det mere oplagte og bogstaveligt talt venlige navn Buds. Galaxy Buds ligner IconX i selve designet, men der er nogle ret væsentlige forskelle.

Buds beviser nemlig, at ikke kun gørelsen, men også størrelsen kan have betydning. Der er to størrelses-relaterede aspekter af Galaxy Buds, der gør dem særdeles attraktive i forhold til konkurrenterne. Den ene er størrelsen på selve øretelefonerne. Den anden er størrelsen på prisen.

Annonce:

Recordere var til stede ved begge Samsung-presseevents i såvel London som i San Francisco, og ved begge fik pressen et par Buds med hjem til test. Vi har ikke haft tid til at lave en fuld test, men har dog tilbragt nogle timer i selskab med Buds, blandt andet i et af de miljøer, hvor øretelefoner virkelig skal stå deres prøve: I et fly.

 

Pris i mellemklassen

Når man lige har testet Rolls-Royce-modellen indenfor trådløse øretelefoner, kommer alt andet naturligvis til at være underlegent. Det er derfor vigtigt at vurdere Buds indenfor deres egen priskategori. De lander på danske butikshylder 29. marts og koster 1.199 kroner.

De er dermed 200 kroner billigere end Apples AirPods, 100 kr. billigere end Jabras Elite 65T, men til gengæld 200 kroner dyrere end Jabras Active 65t. Omvendt ligger de henholdsvis 1.000 og 1.500 kroner under Sennheisers MOMENTUM True Wireless-model og B&Os E8 2.0-model.

 

 

Så størrelsen på prisen betyder noget. Vil man have den helt gode lydkvalitet, kommer man næppe uden om at skulle betale næsten det dobbelte. Umiddelbart er Galaxy Buds dog godt med, når det gælder lydkvaliteten.

Når man sætter dem i ørerne første gang er lyden lidt flad, men med aktivering af den equalizer, der kan findes i den medfølgende app, kommer der lidt mere skub i frekvenserne. Buds leverer en flot diskant med stort set ingen forvrængning, hvilket er med til at give en stærk separation af instrumenter og spor i mixet af et musiknummer. Der er heller ikke ret meget ekstra kompression fra de trådløse protokoller, som man ellers kan opleve det med andre trådløse modeller.

Det halter lidt mere med de lave frekvenser. Galaxy Buds skal virkelig presses godt ind i kraniet, hvis man vil høre en troværdig repræsentation af de musikalske aktiviteter i området mellem 50Hz og 800Hz.

Et yderligere problem er, at Buds sjældent bliver siddende helt derinde, hvor bassen lyder som den skal. Det kan muligvis afhjælpes ved at udskifte de medfølgende silicone-propper med skumpropper, men det har vi ikke haft tid til at teste. Derudover synes der også at mangle dynamik i mellemtoneområdet, der fremstår lidt fladt.

 

 

Den førnævnte equalizer er heller ikke til meget hjælp her, for den har kun fem forudtilpassede indstillinger – modsat f.eks. equalizeren i Sennheisers MOMENTUM-app, der giver et væld af frekvensindstillings-muligheder.

Overordnet set lyder Buds dog langt bedre end f.eks. AirPods, der ikke kommer helt ind i øret (hvilket nogle naturligvis foretrækker) og har også bedre lyd end mange af de konkurrenter i samme prisklasse, undertegnede har haft i ørerne.

 

Lille størrelse – stor komfort

Det, at Galaxy Buds sætter sig naturligt i øregangen, er samtidig en fordel. Nok ryger noget af bassen, men de er ret behagelige at have i ørerne. Det er her, det andet størrelsesaspekt kommer ind i billedet.

Buds er blandt de mindste modeller i kategorien, og er endda flere millimeter mindre end forgængeren IconX. Deres lethed og minimale størrelse gør dem så behagelige at have på, at man nærmest kan glemme at man har dem i ørerne.

Især, hvis den ydre mikrofon (der er også en indre, som aktiveres, hvis der er for meget støj omkring brugeren) er tændt og ”ambient noise” funktionen er slået til, så du kan høre omgivelsernes lyd.

Der var et par enkelte øjeblikke under en halvanden times flytur med konstant musiklytning, hvor undertegnede blot flød hen i musikken og glemte, hvor lyden kom fra.

Til gengæld isolerer det lette design og de medfølgende silicone-propper ikke helt så godt som dyrere modeller kan. Skrigende børn i flykabinen trænger desværre igennem til trommehinden, selv med ”ambient noise” slået fra, så der skal skrues godt op for musikken for at overdøve dem.

Rent designmæssigt er der nok dem, der vil mene, at både opladeæsken og selve Galaxy Buds-øretelefonerne er lidt plastik-agtige. Men det er samtidigt det, der er med til at gøre dem lette og behagelige at have i ørerne, så der har Samsung indgået lidt af et kompromis.

 

 

Da vi ikke har langtidstestet Buds endnu, er det svært at sige noget om batterilevetiden, men Samsung påstår, at de kan klare seks timer på en opladning, hvilket er en time mere end såvel Airpods som Sennheiser MOMENTUM True Wireless (sidstnævnte er sat til fire timer, men kan faktisk levere fem). Til gengæld kan oplader-æsken lades op trådløst, blandt andet fra ryggen af Samsungs nye S10-model.

Endelig er der touch-kontrollerne, der fungerer stort set som på de fleste andre modeller i kategorien, med klik, hold og dobbelt/trippel-klik tilegnet specifikke funktioner. Umiddelbart virker det okay, men det vil kræve en længere test for at se, hvordan det spiller med virtuelle assistenter og så videre.

Førstehåndsindtrykket af Galaxy Buds er altså, at du får nogle velspillende, små og behagelige trådløse øretelefoner til en pris, hvor man egentlig bør forvente lavere lydkvalitet, kortere batterilevetid og mindre komfort. Det kræver dog en længere test at finde ud af, om det holder i længden.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.