Forside Produkter Mobil

Samsungs GALAXY S10 får Wi-Fi 6

-
S10-konceptdesign: OnLeaks/91Mobiles

Der kommer fart over feltet med Samsungs næste topmodel i GALAXY-serien.

S10, der forventes lanceret 20. februar ved Samsungs næste ’Unpacked’-event, kommer ikke bare i 5G-version (der i første omgang ser ud til at gå uden om Danmark), den understøtter tilsyneladende også Wi-Fi 6.

Det skriver Droid Life, der har fået øje på registreringer af S10 hos den amerikanske telestyrelse, FCC. Ifølge sitet kommer S10 i mindst tre versioner, hvoraf én forvents at være en lidt billigere model, mens de to andre er ”almindelige” S10 og S10+-modeller.

Annonce:

Den kommende 5G-udgave er ikke med blandt disse registreringer, men det tilskrives, at den vil blive lanceret senere end de andre, og derfor ikke er registreret hos FCC endnu. Det forventes dog, at den bliver annonceret ved ”Unpacked”-eventen om et par uger, sammen med Samsungs kommende foldbare phablet. 

Hvad der dog er karakteristiske for alle tre S10-modeller, der har fundet vej til FCCs database, er at de alle har Wi-Fi 6 ombord. Sidstnævnte er også kendt som 802.11ax, som nogle måske vil synes er et mere genkendeligt navneformat for trådløse netværk.

Sidste år besluttede sammenslutningen af selskaber, der sætter standarderne for de mest udbredte trådløse netværk, Wi-Fi Alliance, at det gamle navneformat skulle erstattes af noget, forbrugerne kunne forstå. Den seneste standard, 802.11ac, er derfor nu blevet omdøbt til Wi-Fi 5, og den kommende standard hedder altså Wi-Fi 6.

Wi-Fi 6 kan blive op til 10 gange hurtigere end Wi-Fi 5, men det er især på kapaciteten, at der kommer et kvalitetsløft. Wi-Fi 6 understøtter, at f.eks. en router kan håndtere dataudvekslinger på flere kanaler på én gang, selv om det sker på den samme frekvens.

Læs også: Nye Wi-Fi navne: 1, 2, 3, 4, 5 og 6

 

Kommer også til andre smartphones

Under Wi-Fi 5 holdes kanalen åben, indtil datatransmissionen er færdig, og den næste kan begynde. Sådan er det ikke på Wi-Fi 6. På mobilfronten kan LTE noget, der hedder Orthogonal Frequency Division Multiple Access, hvor der håndteres data på tværs af kanaler og frekvenser samtidig.

Der ventes altså ikke på at transmissionen bliver afsluttet, men data-pakkerne bliver i stedet behandlet efterhånden, som de kommer ind, uanset hvilken kanal, de kommer ad. Det princip har Wi-Fi 6 taget fra LTE. Det svarer til at gå fra et princip, hvor der er fire køer til fire supermarkedskasser, til et princip, hvor kasseekspedienten kan håndtere flere kunder samtidigt og kunderne kan skifte kø efterhånden, som ekspedienten bliver klar til næste ekspedition.

Det skulle altså ikke bare betyde hurtigere Wi-Fi, men også færre tilfælde, hvor en router bliver overbelastet af for mange brugere på en gang, hvilket konferencegængere og brugere af Wi-Fi i kollektive transportmidler sikkert vil blive glade for.

Eftersom Wi-Fi 6 ikke er ret udbredt endnu, vil der formentlig gå noget tid, inden ejere af de nye S10’er får glæde af denne funktion. Men vi kan godt forvente at se smartphones fra andre mærker introducere Wi-Fi 6 når MWC ruller af stablen senere på måneden.

Qualcomms Snapdragon 855-chipset, der vil være hjertet i flere smartphone-topmodeller (eller sætte standarden for egne chipset fra f.eks. Huawei og til dels Samsung), understøtter nemlig Wi-Fi 6 for første gang.

Annonce:
Forrige artikelNorwegian opgraderer WiFi ombord
Næste artikelOfficielt: 3 indgår roamingaftale med TDC
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.