Forside Nyheder

Nu droppes Huawei også af Qualcomm, Broadcom og Intel

-

Det er ikke kun på software-fronten, at Huawei har problemer.

Trump-administrationen har pålagt alle amerikanske virksomheder at holde op med at samarbejde med Huawei ud fra et nationalt sikkerhedshensyn, der dog imidlertid primært ses som en opskalering af Trumps handelskrig med Kina.

Det har fået Google til at trække sig fra Huaweis fremtidige telefoner og holde op med at levere Android-opdateringer til de nuværende. Men Google er langt fra den eneste amerikanske virksomhed, der laver dele og software til Huaweis smartphones.

Annonce:

Qualcomm, Broadcom og Intel har nu også ifølge Bloomberg meddelt deres medarbejdere, at samarbejdet med Huawei er suspenderet indtil videre. Og det kan måske komme til at gøre endnu mere ondt på Huawei end at miste Google som leverandør.

Huawei kan nemlig stadig bruge den offentligt tilgængelige Open Source-version af Android, hvis de vil, og de har samtidigt i længere tid forberedt sig på den nuværende situation ved at udvikle deres eget styresystem.

 

5G-netværk, smartphones og laptops ramt

Spørgsmålet er dog, om de har lavet lignende forberedelser, når det gælder chips i deres produkter. Huaweis smartphones kører med firmaets egen CPU-chipset, Kirin. Men ifølge Qualcomm-dokumenter, der kom frem under en retssag tidligere på året, får Huawei 22 procent af deres smartphone-modem’er fra San Diego-firmaet.

Næsten hver fjerde Huawei-telefon er altså omfattet af Qualcomms boycot. Men det står værre til med Huaweis PC-sortiment. Deres laptops (bill.) er nemlig stort set alle baseret på Intels CPU’er, som firmaet altså nu ikke længere har adgang til. Dertil kommer Huaweis serverprodukter, der også er baseret på Intel-hardware.

Måske det allerværste er dog samarbejdet med Broadcom. Sidstnævnte er som kendere af netværksteknologi vil vide, måske den største leverandører af chips til trådløse netværk af forskellige slags i verden.

Det påvirker ikke bare de licenser, som Huawei skal bruge til at gøre deres laptops WiFi-kompatible. Det påvirker især Huaweis infrastruktur-produkter, hvortil både Broadcom og et andet amerikansk firma, Xilinix, leverer hardware. Men disse samarbejder er nu også sat i bero.

Det stikker en kæp i hjulet på udrulningen af de 5G-netværk, som Huawei ruller ud lige nu i forskellige markeder rundt i verden, selv om de allerede har mistet en hel del kunder på den konto, inklusive i Danmark.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.