Forside Baggrund

Huawei Android: Sådan rammes nuværende brugere (opdateret)

-

Nuværende brugere af Huawei-telefoner mister ikke umiddelbart Play Store eller Google apps, men kan stå uden fremtidige opdateringer af Android.

Efter at Huawei er blevet blacklistet af USA der står eksisterende Huawei-brugere tilbage med flere spørgsmål, som: Sker der nogen ændringer i forhold til min telefon?

Annonce:

Det er endnu for tidligt at besvare dette med 100% sikkerhed, men der er dog kommet nogle foreløbige svar her. Reuters har talt med en kilde med kendskab til situationen:

  • Google stopper med at at yde support overfor Huawei, både teknisk support og support til Googles egne apps som f.eks. Chrome browser, Gmail og Youtube.
  • Nuværende Huawei-telefoner beholder både Google Play Store app-butik og Google apps, og de apps vil fortsat kunne få opdateringer gennem Play-butikken.
  • Til gengæld kan det ikke forventes at nuværende telefoner modtager opdateringer til Android. Ingen nye versioner her, og formentlig heller ingen sikkerhedsopdateringer.

Huawei har endnu ikke meldt noget ud om hvordan de vil håndtere situationen.

 

Android svarer

I et Tweet forsøger Android-teamet at berolige eksisterende Huawei-ejere

 

Huawei svarer

Til historien om Google, der suspenderer dele af sin forretning med Huawei

Huawei vil fortsætte med at levere sikkerhedsopdateringer og eftersalgsservice til alle Huaweis eksisterende smartphones og tablet-produkter på markedet. Det gælder for allerede solgte produkter og dem, der stadig er på lager globalt. Vi vil ligeledes fortsætte med at levere opdateringer til Huaweis styresystem, EMUI.

Som Huawei-bruger vil du fortsat kunne bruge Google-services som Google Play og Gmail, ligesom du kan opdatere dine Google apps på de Huawei produkter, som vi har solgt eller på nuværende tidspunkt sælger. Dette er også bekræftet af Google.

Vi vil fortsætte med at prioritere udviklingen og brug af Android-systemet. Android er open source og Huawei har ydet betydelige bidrag til systemets udvikling og vækst i verden.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.