Forside Produkter Mobil

Huawei ude: TDC vælger Ericsson til både 5G og 4G

-
Foto: recordere.dk

Her er TDCs planer for 5G-nettet og opgradering af 4G-nettet: Huawei på vej ud og Ericsson inde.

Huawei har været med til at etablere og drifte TDCs 4G mobilnet, men nu ser de ud til at være på vej ud.

Ericsson overtager per 1. april driften af TDC’s mobilnet inkl. driftscenter, installation (field service), kundeoplevelser (customer experience management), planlægning og optimering af nettet, fortæller TDC.

Annonce:

Det nye strategiske partnerskab mellem TDC og Ericsson betyder at det bliver Ericsson der kommer til at stå for opbygningen af TDCs 5G net, og samtidig skal de være med til at opgradere 4G-nettet.

“Jeg er rigtig glad for, at TDC nu vil påbegynde etableringen af fremtidens infrastruktur i partnerskab med Ericsson og muliggøre et Digitalt Danmark med DET bedste landsdækkende trådløse net”, fortæller Allison Kirkby, koncernchef og administrerende direktør for TDC Group, og fortsætter:

“Med 5G tages et kvantespring på kapacitet, internethastighed og intelligente forbindelser. Med andre ord vil 5G være startskuddet til en ny epoke for den digitale økonomi og gøre det muligt for Danmark at udbygge sin position som global digital frontløber”.

TDC venter at de første pilottest af 5G, hos udvalgte kunder, kan startes op i oktober i år, og rulles ud bredt i 2020.

“I det forløbne år har TDC forhandlet med adskillige leverandører om den forestående udrulning af 5G. TDC har forbundet hele Danmark i næsten 140 år, og i dag er jeg glad for at kunne meddele, at TDC har valgt Ericsson til at bygge og udrulle 5G-netværket og dermed indlede et nyt og spændende kapitel med trådløse forbindelser for Danmark og Skandinavien”, slutter Allison Kirkby.

 

Fakta

– Etableringen af 5G-nettet markerer en ny generation af konnektivitet – TDC bygger fremtidens infrastruktur. 5G leverer meget mere kapacitet, hurtigere internethastigheder på mobilnettet og muliggør hidtil usete digitale fremskridt og innovation.

– Aftalen med Ericsson omfatter også partnerskab med TDC om opgradering af det nuværende 4G-net.

– TDC forventer, at opgraderingen af udstyr i mobilnettet vil ske uden store gener for kunderne.

– Det nye partnerskab mellem TDC og Ericsson indledes den 1. april 2019, og kontrakten løber til udgangen af 2023, hvor Ericsson vil levere udstyr og serviceydelser på TDC’s landsdækkende mobilnet.

– Ericsson overtager driften af TDC’s net inkl. driftscenter, installation (field service), kundeoplevelser (customer experience management), planlægning og optimering af nettet.

– I lighed med andre aftaler vil TDC i samråd med myndighederne regelmæssigt vurdere aftalens sikkerhedskrav.

Kilde: TDC

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.