Forside Nyheder

Find mine ting: Apple på vej med sporings-brik

-

Apple er på vej med en ‘sporings-brik’ der kan hjælpe med at finde ting.

Apple er på vej til at udvide ‘Find min Apple-enhed’ til det bredere ‘Find mine ting’.

Annonce:

Dette med ‘sporings-brikker’ der kan hjælpe med at genfinde nøgler, pung, taske, cyklen eller hvad der nu er blevet væk.

MacRumors har fundet informationer om ‘sporings-brikken’ inde i den seneste udgave af iOS 13. Den er illustreret som en rund hvid enhed med et Apple-logo. De pointerer dog at det kan være et midlertidigt billede der udskiftes senere, så det endelige design kan variere fra dette.

En illustration af sporings-brikken fra iOS 13, via Macrumors

 

I iOS 13 kommer der en ny ‘Find My’-app og det er forventningen at sporings-brikken er en del af en ny Apple-tjeneste til at finde ting.

Dermed ser Apple ud til at gå i konkurrence med eksisterende Bluetooth-trackere som Tile og TrackR.

Sådanne brikker kan spores via Bluetooth, når de er indenfor rækkevidde af egen telefon, eller indenfor rækkevidde af andre telefoner, der er tilknyttet samme tjeneste.

 

En illustration fra iOS 13 via Macrumors

 

Brugere af samme app er automatisk medhjælpere i søgningen efter brikken.

Hvor godt det fungerer i praksis er afhængig af hvor fintmasket nettet er, altså hvor mange andre brugere der er af samme tjeneste, og det er her at Apple kan skille sig ud.

Hvis det er alle enheder med iOS 13 installeret, der kan hjælpe med til at finde sporings-brikkerne, så bliver det et mere fintmasket net end det konkurrenterne kan levere, og dermed er der bedre chance for at finde forsvundne ting.

Macrumors skriver at den nye ‘Find My’-app også kan alarmere hvis en sporingsbrik kommer udenfor rækkevidde, med mulighed for at indstille geografiske zoner hvor der ikke alarmeres. Det kan eksempelvis bruges til ikke at alarmere hjemme, men give besked hvis kontakten til brikken mistes udenfor hjemmet.

Hvis en brik markeres som tabt, så kan andre iPhone-brugere få en besked når de er indenfor rækkevidde af brikken, med kontaktinformationer til brikkens ejer.

I iOS 13 er der også informationer om at brikken kan adskilles for udskiftning af batteriet.

Apple holder lanceringsevent for iPhone og nye produkter hertil tirsdag d. 10. september kl. 19 dansk tid.

Se også: Apple iPhone event d. 10/9

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.