Forside Nyheder

Top Gear kommer i en dansk udgave

-
TV-vært Felix Smith, skuespiller Dar Salim (th) og tidligere racerkører Jesper Carlsen (tv). Foto: Discovery Networks

’Top Gear’ kommer til Danmark: Kanal 5 laver dansk version af det britiske bilshow.

TV-vært Felix Smith, skuespiller Dar Salim og tidligere racerkører Jesper Carlsen bliver værts-trekløveret, som skal stå i spidsen for den danske version af det legendariske bilprogram ‘Top Gear’.

Discovery Networks Danmark har købt rettighederne til ‘Top Gear’ af BBC Studios Nordics, mens Nordisk Film TV, et selskab i Banijay Group og BBC Nordics’ produktionspartner, skal producere programmerne.

Annonce:

Produktionen begynder allerede i september 2019, og ’Top Gear – Danmark ’ vil efter planen ramme skærmen på Kanal 5 i foråret 2020.

 

Følger programmets koncept

’Top Gear’ har altid været kendetegnet ved et stærkt trekløver som værter. Og den tradition bliver videreført i den danske udgave, hvor tre slagkraftige navne skal stå i spidsen for programmet

Med ’Top Gear’ har Felix Smith for alvor fundet hjem. Smith er nemlig en bilentusiast lidt udover det sædvanlige, hvilket et Mercedes-logo tatoveret på underarmen vidner om.

“’Top Gear’ er mit alltime yndlingsprogram, og jeg var ikke to sekunder i tvivl om, at det her skulle jeg lave. Jeg har interesseret mig for biler lige så længe, jeg kan huske og et af mine mål i livet er at prøve at køre så mange forskellige biler som muligt. ’Top Gear’ passer perfekt ind i den ambition. Jeg er stolt og lykkelig over at få lov til at drøne Skandinavien rundt med to gode venner i nogle af verdens fedeste biler. Det er svært for mig overhovedet at kalde det et arbejde”, lyder det begejstret fra Felix Smith.

Det andet blad på værts-trekløveret er skuespilleren Dar Salim. Hans karriere tæller roller i bl.a. Game of Thrones, Underverden og Kriger. Han har også sort bælte i karate, er uddannet pilot og elsker i det hele taget motordrevet fart og spænding.

“Jeg er ikke lige så erfaren en kører, som mine to medværter, men jeg elsker fart og har altid gjort det. Det har aldrig været et fokus for mig i mit liv, men åbenbart altid været en naturlig del af det. Jeg har trods alt fløjet flyvemaskiner, sejler speedbåd, kører motorcykel og hurtige biler”, siger Dar Salim og ser frem til de prøvelser ’Top Gear’-værterne altid bliver udsat for:

“Jeg glæder mig meget til, sammen med Felix og Jesper, at køre de forskellige udfordringer produktionen finder på. Men Jesper er jo racerkører, og Felix er en semiracerkører-tosse med et bilmærke tatoveret på armen, så sandsynligheden for baghjul er desværre ret stor. Men jeg lover at give dem kamp til stregen”.

Sidste del af værtsholdet er den tidligere racerkører Jesper Carlsen, der til daglig arbejder som Relation Manager for den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen. Men hvad Carlsen mangler i tv-erfaring, har han til gengæld, når han sætter sig bag rattet i en bil.

“Jeg elsker biler og er egentlig ret nørdet omkring dem. Jeg finder stor nydelse ved at køre gode biler, som nærmest taler til og kræser for chaufføren. Når jeg sætter mig i en lækker bil, kan jeg sjældent skjule min begejstring. En kraftig motor og nogle lækre detaljer, så er jeg solgt, lyder det fra Jesper Carlsen, som også har svært ved at skjule sin begejstring over at få lov til at lave ’Top Gear’”.

“’Top Gear’ er for mig et helt specielt program. Egentlig kunne jeg godt have lidt bange anelser omkring at medvirke, men opbygningen og den måde det er sat sammen på gør, at det er i helt trygge hænder, og man skal være godt dum, for at sige nej til at være med på sådan en rejse”, slutter Carlsen.

 

Danmark, Sverige og Norge

Udover Danmark, så vil Discovery Networks Nordics også producere en svensk og en norsk Top Gear.

Nordisk Film TV, et selskab under Banijay Group og BBC Studios Nordics’ produktionspartner, skal producere programmet til Kanal 5 – med danske værter og et dansk publikum. De står også i spidsen for produktionen til de andre nordiske lande.

Produktionen begynder nu her i september på den jyske vestkyst og spreder sig derfra udover resten af Skandinavien, inden optagelserne slutter med udgangen af året. Bilshowet dukker op på Kanal 5 i foråret 2020.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.