Forside * Nyheder

Bloomberg: Apples AR-briller får holografiske linser

-

Nu er der endnu flere tegn på, at Apple kommer med AR-briller i 2020.

Vi har allerede set rapporter om dette fra en af de mest troværdige spåmænd på Apple-fronten, Ming-Chi Kuo. Men nu melder en anden krystalkugle-ejer med kilderne i orden sig på banen med en forudsigelse om Apples AR-ambitioner.

Annonce:

Det er Mark Gurman fra Bloomberg, der ligesom Ming-Chi Kuo synes at have en direkte linje til Apples udviklingsafdeling. Han har i hvert fald været ret træfsikker indtil nu, når det gælder bud på, hvad Apple kommer med i den nære fremtid.

Ligesom Ming-Chi Kuo siger han nu, at Apple kommer til at sende et par AR-briller på markedet til næste år. Men han lægger lidt mere brænde oven i rygtebålet ved at nævne, at brillerne forventes at have holografiske linser.

Det vil reelt betyde, at brillerne kommer til at kunne vise computergrafik direkte på linserne i stil med, hvad man kan se, når man bruger Augmented Reality-apps på sin telefon. Men man behøver altså bare ikke at få ondt i armene af at holde telefonen op foran øjnene. I stedet behøver man blot kigge gennem brillerne.

2020 bliver et AR-år

Dermed skulle det være lidt mere sandsynligt, at Apple ikke blot spiser os af med et par briller med indbygget højttaler og mikrofon, der kan interagere med en digital assistent, sådan som Amazon og Bose har gjort det hidtil. Det bliver nok heller ikke bare et par briller med indbygget kamera, i stil med Snap Inc.’s Spectacles-briller.

Gurman skriver dog, at Facebooks kommende AR-briller formentlig bliver mere som en konkurrent til Spectacles. Han bekræfter også, hvad vi tidligere har hørt, nemlig at Apples AR-briller vil blive positioneret som iPhone-tilbehør. Man skal altså tænke dem mere som en slags sekundær skærm, man kan have på hovedet i stedet for at skulle tjekke skærmen på iPhone for at se notifikationer, beskeder, hvad klokken er og så videre.

På den måde, mener Gurman, kan Apples AR-briller gå hen og gøre for AR-briller, hvad iPod gjorde for musikafspillere, iPhone gjorde for smartphones, iPad gjorde for tablets og Apple Watch gjorde for smarture: Tage en allerede markedsført teknologi, der ikke var helt klar til det brede forbrugermarked, og opdatere/relancere den i en form, folk rent faktisk gider købe.

Gurman mener, at 2020 bliver AR-brillernes år, og vil blive et år, hvor vi igen gider købe købe gadgets efter nogle lidt kedelige produkt-cyklusser. Og Apples AR-briller kommer for alvor til at skubbe AR-brillemarkedet igang. Vi får se, om han får ret…igen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.