Forside Nyheder

Snart slut med momsfrie udlandspakker

-
Foto: Shutterstock.com

Tiden er ved at rinde ud for de momsfrie pakker fra eksempelvis Kina

Et nyt lovforslag skal gøre en ende på bagatelgrænsen for moms på pakker, og dermed gøre det meget dyrere at få leveret varer fra eksempelvis Kina.

Hidtil har det været sådan, at hvis værdien af en pakke var under 80 kroner, så kunne den frit sendes ind i Danmark, uden at blive pålagt moms.

Annonce:

Nu vil regeringen fremsætte et lovforslag der sætter en stopper for det “hul”, og det vil bl.a. ramme pakker fra Kina, hvor man i dag kan bestille og få leveret uden ekstra omkostninger, blot værdien er under bagatelgrænsen. Det skriver Finans.

Bagatelgrænsen på de 80 kroner har i flere år været en torn i øjet på den danske detailhandel, fordi udenlandske netbutikker dermed har kunnet levere vare momsfrit, hvis de kostede under 80 kroner, mens de danske butikker skal svare moms fra første krone.

“Det er et vigtigt skridt, selvom vi gerne havde set, at Danmark fulgte Sverige og afskaffede momsbagatelgrænsen tidligere. Men det skal følges op af kontrol”, fortæller Lone Rasmussen, markedschef i Dansk Erhvervs handelsmarked, til Finans.

Da det er et EU-direktiv der ligger bag, så forventes forslaget at blive til lov, og bagatelgrænsen for moms på pakker fra udlandet forsvinder fra 1. januar 2021, som EU-direktivet dikterer.

EU ventes at få et IT-system klar til skæringsdatoen, som kan håndtere momsopkrævningen på internationale forsendelser. IT-systemet betyder at importgebyret på 160 kroner, som Postnord i dag modtager, for at indkræve moms på pakker, forsvinder.

 

Annonce:
Forrige artikelNy Nest Mini fås også med en WiFi-router indbygget. Eller er det omvendt?
Næste artikelMere end 50% af aktive iPhones kører allerede iOS 13.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.