Forside * Featured

Intern Apple-præsentation: AR-briller gør iPhone overflødig om ti år

-
Designeren Martin Hajeks bud på, hvordan Apples AR-briller kunne se ud. (Mock-up: Martin Hajek).

Indtil videre har nyhederne om Apples kommende AR-briller eksisteret på det overordnede rygteplan, men nu har rygterne fået lidt mere kød på.

Tech-websitet The Information har opsnappet detaljer om en intern præsentation, som Apple angiveligt holdt i sidste måned for specielt indviede, der primært omhandlede deres planer om AR-briller. Og der er både spændende og lidt skuffende nyt.

Det dårlige nyheder handler primært om, hvornår, vi kommer til at se de med spænding ventede AR-briller fra Apple. To af de mest troværdige Apple-spåmænd, analytikeren Ming-Chi Kuo og Mark Gurman fra Bloomberg, har begge citeret kilder, der mente at AR-brillerne dukker op til næste år.

Annonce:

Hvis det virker som lidt tidligt i forhold til at Apple som regel er lidt konservative med den slags innovationer, og ikke sender dem ud, før markedet er afprøvet af nogle af konkurrenterne, så er du ikke helt galt på den.

 

AR/VR-headset kommer først

The Informations kilder siger nemlig, at der går 2-3 år yderligere, før vi kan købe Apples AR-briller. Det første produkt i den sammenhæng bliver et regulært AR/VR-headset, der allermest skal konkurrere med lignende headset fra f.eks. Oculus og HTC.

Ifølge The Information kommer dette til salg i 2022. Så måske er Ming-Chi Kuos og Mark Gurmans kilder forkert på den, eller også vil Apple simpelthen vise teknologien frem i 2020 for at begynde at opbygge hype, sådan at folk kan vænne sig til tanken og udgøre et marked i 2022. Headsettet skulle angivelig have to 8K-displays indbygget.

De egentlige AR-briller, der altså er almindelige briller, der kan vise grafik på linsen og dermed lægge et lag oven i den virkelige verden, skulle ifølge The Information først komme i 2023. Men under den førnævnte, interne præsentation lagde Apple ikke skjul på, at firmaet har store ambitioner desangående.

 

iPhone unødvendig om ti år

Ved præsentationen blev det således bekendtgjort, at folkene bag projektet hos Apple forventer, at AR-briller på sigt kan helt erstatte smartphones, fordi alt det, vi normalt foretager os på en smartphone-skærm, vil kunne gøres i brilleglassene i stedet. Apples AR-eksperter sagde således under præsentationen, at AR-brillerne forventeligt vil helt overflødiggøre iPhone om cirka et årti.

Der blev også vist en udviklingsmodel frem af brillerne i deres nuværende tilstand, og ifølge The Informations kilder ligner de, hvad vi kender til AR-briller p.t. Der er tale om et stel, der ligner solbriller fra luksusmærker med brede stænger, der indeholder batteri og processorer.

Der er ikke ret meget nyt om selve brilleglassene og hvordan der vises grafik på dem, andet end at Apple ifølge Engadget for nylig har ansøgt om et patent, hvor glassene kan gøres mørke, når du bruger AR-funktionen, så folk omkring dig også kan se, at du er i gang med at tilgå informationer og ikke lige er mentalt til stede.

Solbriller med AR-funktion, hvor brilleglassene kan vise grafik ovenpå virkeligheden, er dog i fuld udvikling helt generelt. Vuzix viste allerede for snart to år siden en model frem på CES, der netop kunne dette, selv om denne model stadig lod meget tilbage at ønske. Måske er deres teknologi blevet bedre, når CES 2020 åbner til januar.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.