Forside Nyheder

Samsung er blevet sagsøgt over QLED

-

Samsung er blevet sagsøgt for mulig patentovertrædelse i ‘deres Quantum Dot’-teknologi.

Samsung skal i retten og forsvare deres ‘Quantum Dot’-teknologi.

Annonce:

Nanoco, et britisk selskab der gør sig i nanoteknologi, mener at flere Samsung-divisioner har overtrådt deres patenter på ‘Quantum Dot’-teknologi.

Samsung benytter QD-teknologi (Quantum Dot) i deres QLED serie af TV. QD er et ekstra lag der tilføjes i displayet, som forbedrer farvegengivelsen og lysintensiteten. Med den teknologi kan Samsungs QLED LCD TV levere bedre billedkvalitet end i deres klassiske LCD TV.

‘Quantum Dot’-teknologi er ikke forbeholdt Samsung, men de har gjort teknologien ‘main stream’ gennem QLED. Sidste år solgte Samsung 5,32 millioner QLED TV. Til sammenligning så solgte LG omkring 3 millioner af deres OLED TV i 2019.

Nanoco samarbejdede med Samsung i begyndelsen af 10’erne, med udviklingen af ‘enhanced quantum dots’. Men da Samsung senere i det årti sendte TV med QD-teknologi på markedet, da var det uden Nanoco.

“Historisk set arbejdede teamet i samarbejde med Samsung, for at udvikle forbedrede ‘enhanced quantum dots’,” fortæller Nanocos formand Christopher Richards til The New York Times, og fortsætter:

“Vi var derfor naturligvis skuffede, da Samsung sluttede samarbejdet og lancerede sine QD-baserede tv’er, uden at indgå en licens- eller leverings-aftale med Nanoco”.

Nanoco har nu rejst en patentsag mod Samsung Electronics, Samsung Electronics’ Visual Display (VD) Business Division, Samsung Electronics USA, Samsung Advanced Institute of Technology og Samsung Display. Sagen kommer til at køre ved Eastern Texas Court, i USA.

Samsung udtaler til avisen: “Vi gennemgår de patenter, der er citeret af Nanoco Technologies, og vil svare på deres påstande.”

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.