Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Pladespillere – sammenligning og opsætning af Technics SL-1500C og SL-1200G

-
SL-1200G har blandt andet en meget tung pladetallerken i messing og er konstrueret i tungere, dyrere materialer. Effekten høres/ ses i feedback testen.

Opsætning og sammenligning af Technics SL-1500C og SL-1200G

I forbindelse med anmeldelsen af Technics Grand Class HIFI (som du kan læse her), har vi også lavet en lidt mere nørdet direkte sammenligning i mellem Grand Class pladespilleren SL-1200G (kr. 32.990) og Premium Class SL-1500C  (kr. 8.999 incl pickup), da det var en fin lejlighed til at kigge nærmere på to relativt ens pladespillere i to forskellige kvalitetsklasser i den tungere ende der umiddelbart ligner hinanden, men er bygget meget forskelligt.

Hvad er forskellene, og endnu vigtigere: hvilken forskel gør det?

Normal vis, vil din anmelder mest fokusere på den lydmæssige forskel produkterne i mellem. Når vi taler om et analogt produkt som en pladespiller jo er, så betyder mekanikken og præcisionen rigtig meget for det samlede resultat.

Annonce:

I videoen kan du se opsætning af de to pladespillere med den samme pickup, og nogle tests du også selv kan lave.  Vi gennemgår løst nåletryk, antiskating, tracking test, motorkraft og feedback test i denne lynvideo, der også kan tjene som en mini guide ud i grundopsætning af en technics pladespiller.   Husk det er altsammen på eget ansvar, og at din egen pladespiller kan adskille sig væsentligt fra de to modeller i videoen!

Opsætning og test nørde video:

Lyttetest

I den direkte sammenligning med de to ens opsatte pladespillere, benyttede vi den fremragende Technics SU-G700 integrerede forstærker både som phono stage og som hovedtelefon forstærker.   Der blev lyttet på et et sæt Sennheiser HD800 hovedtelefoner.

Konklusionen på lyttetesten var at….

1200G pladespilleren leverer en mere nuanceret og fastere bas gengivelse, og en “renere” diskant med mere “bid” i transienterne. Der er ganske enkelt mere “ro” i lydbilledet.   Vi testede også begge pladespillere med en væsentlig dyrere MM picktup, nemlig Ortofon 2M Black, og her flytter lyden en klasse op på begge pladespillere, med en mere veldefineret og detaljeret diskant gengivelse, der især opleves udtalt med velproduceret akustisk musik.  Når jeg spillede MAXI singler med dance musik, oplevede jeg ikke samme udtalt store forskelle på black og red.   2M black er imidlertid seks gange dyrere end 2M Red, så det for de fleste ikke vil give rationel mening at parre den med 1500C, med mindre at man lytter til f.eks jazz eller klassisk.

Sådan blev pladespillerne sammenlignet i lyttetesten:

Ultra nerd ekstra bonus: Tracking test med forskellige nåletyper

For mennesker uden bedre at tage sig til, kan Morten ikke lade være med at lave trackingtest med fire forskellige ortofon pickupper til forskelligt brug, så du kan se forskellen i egenskaber nu da han alligevel var i gang :-).  Hvad kan de forskellige pickupper klare?   Spændingen er uudholdelig!

Mere Covid-19 læsning

Læs mere om Technics SL-1200G teknikken

Læs mere om Technics SL-1500C teknikken

Læs vores Technics Grand Class anmeldelse

 

Denne artikel er en del af serien: How-to

Denne artikel er en del af serien: premium HIFI

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.