Forside * Featured

Universal vil sende film til udlejning samtidig med biografpremieren

-

Universal Studios kan godt se en fremtid hvor film udsendes samtidig i biograferne og udlejning på streaming.

Her under coronakrisen der sendes såkaldte biografaktuelle film direkte ud på streaming. Dette fordi biografer er lukket ned verden over.

Annonce:

Biograferne forventer, at når coronakrisen er overstået, så vender alt tilbage, til det der var hverdag før pandemien strøg henover verden.

Men nu har Hollywood-studiet Universal Studios kastet en bombe overfor biograferne. Nu kan de godt se deres film udkomme samtidig i biografer som på streaming. Det skriver Deadline.

“Going forward, we expect to release future films directly to theatres, as well as on PVOD when that distribution outlet makes sense”, lød det fra bestyrrelsesformand i Universal Studios, Donna Langley.

Det har fået verdens største biografkæde, AMC, op i det røde felt. De har erklæret krig og vil ikke vise film fra Universal i deres biografer. AMC er i en dyb finansiel krise overpå corona-lukningerne, og der har tidligere været skrevet om at de forbereder en konkursbeskyttelse.

 

Trolls World Tour fra NBCUniversal-studiet Dreamworks klarer sig rigtigt godt på streaming udenom biograferne

 

For Universal er det ikke mindst filmen ‘Trolls World Tour’ der har overbevist dem om at tidlig filmudlejning på streaming fungerer, og faktisk kan gøre sig rigtigt godt.

Filmen er fra Dreamworks, der er et animationsstudie under Universal Pictures, som er et datterselskab til det Comcast-ejede NBCUniversal.

“The results for Trolls World Tour have exceeded our expectations and demonstrated the viability of PVOD. As soon as theaters reopen, we expect to release movies on both formats”, fortæller CEO i NBCUniversal, Jeff Shell, til avisen Wall Street Journal.

Se også: For første gang: Streaming-only film kan stille op til Oscar

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.